De raad van bestuur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft de begroting voor 2015 goedgekeurd. Er werd beslist het jaarabonnement en het maandabonnement duurder te maken. Dat melden verscheidene Franstalige kranten.

Gemiddeld wordt een tariefverhoging van 2,28 procent toegepast. Die gaat vooral naar een verhoging van het jaarabonnement van 499 naar 520 euro. Een maandabonnement stijgt van 49 naar 50 euro, terwijl de gewone tickets en tienrittenkaarten niet duurder worden.

De tarieven moeten nog goedgekeurd worden door de Brusselse regering. "Op een jaar tijd is de dotatie van de MIVB met 36 miljoen euro gestegen, van 583,29 miljoen euro naar 619,49 miljoen euro. De begroting voor 2015 houdt geen rekening met eventuele dotaties van Beliris", zegt Marc Debont, woordvoerder van de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A). (Belga/WB)

De raad van bestuur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft de begroting voor 2015 goedgekeurd. Er werd beslist het jaarabonnement en het maandabonnement duurder te maken. Dat melden verscheidene Franstalige kranten.Gemiddeld wordt een tariefverhoging van 2,28 procent toegepast. Die gaat vooral naar een verhoging van het jaarabonnement van 499 naar 520 euro. Een maandabonnement stijgt van 49 naar 50 euro, terwijl de gewone tickets en tienrittenkaarten niet duurder worden. De tarieven moeten nog goedgekeurd worden door de Brusselse regering. "Op een jaar tijd is de dotatie van de MIVB met 36 miljoen euro gestegen, van 583,29 miljoen euro naar 619,49 miljoen euro. De begroting voor 2015 houdt geen rekening met eventuele dotaties van Beliris", zegt Marc Debont, woordvoerder van de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A). (Belga/WB)