De actie verliep zonder incidenten.

De aanvraag voor de betoging, ingediend in naam van de lokale Vlaams Belangvoorzitter, werd door het schepencollege van Sint-Niklaas goedgekeurd. De actievoerders mochten volgens de vergunning geen verkeer hinderen of voorbijgangers lastigvallen.

Pegida, in dit geval de Vlaamse tak van een in Duitsland ontstane organisatie 'tegen de islamisering van het avondland', verzet zich tegen de plannen om in Westakkers asielzoekers op te vangen. "We willen de verplichte terugkeer van illegalen. De asielzoekers moeten opgevangen worden in gesloten centra en teruggebracht worden. Eerst naar het eerste land waar ze de Europese Unie binnenkwamen, daarna naar opvangcentra in de regio waar ze vandaan komen", zei Pegida-woordvoerder Kristof De Smet. Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter was aanwezig maar kwam niet aan het woord.

Vlaams Belang liet eerder al weten een "gerichte campagne" in het Waasland te starten tegen de asielopvang in het voormalige militair domein. Er werd een foldercampagne in Sint-Niklaas gestart en er werd een onlineclip gelanceerd

(Belga/RR)

De actie verliep zonder incidenten. De aanvraag voor de betoging, ingediend in naam van de lokale Vlaams Belangvoorzitter, werd door het schepencollege van Sint-Niklaas goedgekeurd. De actievoerders mochten volgens de vergunning geen verkeer hinderen of voorbijgangers lastigvallen. Pegida, in dit geval de Vlaamse tak van een in Duitsland ontstane organisatie 'tegen de islamisering van het avondland', verzet zich tegen de plannen om in Westakkers asielzoekers op te vangen. "We willen de verplichte terugkeer van illegalen. De asielzoekers moeten opgevangen worden in gesloten centra en teruggebracht worden. Eerst naar het eerste land waar ze de Europese Unie binnenkwamen, daarna naar opvangcentra in de regio waar ze vandaan komen", zei Pegida-woordvoerder Kristof De Smet. Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter was aanwezig maar kwam niet aan het woord. Vlaams Belang liet eerder al weten een "gerichte campagne" in het Waasland te starten tegen de asielopvang in het voormalige militair domein. Er werd een foldercampagne in Sint-Niklaas gestart en er werd een onlineclip gelanceerd (Belga/RR)