Amokmakers hebben maandagavond heel wat problemen veroorzaakt op het Bloso-domein in het Vlaams-Brabantse Hofstade (Zemst). Dat bevestigt de lokale politie van de zone Kastze (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst). Over de exacte aanleiding en omstandigheden van de problemen is nog geen duidelijkheid.

Een groep van minstens tweehonderd herrieschoppers sloot omstreeks 18 uur plots de politiemensen op het terrein in. De inspecteurs kregen klappen en werden bekogeld met flessen en projectielen. De amokmakers omsingelden de politiemannen en het duurde geruime tijd alvorens de agenten zichzelf in veiligheid konden brengen.

Onder de amokmakers zaten volgens een politiebron heel wat jongeren uit Schaarbeek en Brussel. Politieploegen uit de hele regio en ook interventieteams van de federale politie zakten massaal af naar het domein om de agenten bij te staan. Enkele honderden bezoekers werden vanaf 19 uur in bussen gestopt en onder politiebegeleiding richting Vilvoorde en Brussel overgebracht.

Twee agenten raakten lichtgewond. Eén relschopper is opgepakt. (Belga)

Amokmakers hebben maandagavond heel wat problemen veroorzaakt op het Bloso-domein in het Vlaams-Brabantse Hofstade (Zemst). Dat bevestigt de lokale politie van de zone Kastze (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst). Over de exacte aanleiding en omstandigheden van de problemen is nog geen duidelijkheid. Een groep van minstens tweehonderd herrieschoppers sloot omstreeks 18 uur plots de politiemensen op het terrein in. De inspecteurs kregen klappen en werden bekogeld met flessen en projectielen. De amokmakers omsingelden de politiemannen en het duurde geruime tijd alvorens de agenten zichzelf in veiligheid konden brengen. Onder de amokmakers zaten volgens een politiebron heel wat jongeren uit Schaarbeek en Brussel. Politieploegen uit de hele regio en ook interventieteams van de federale politie zakten massaal af naar het domein om de agenten bij te staan. Enkele honderden bezoekers werden vanaf 19 uur in bussen gestopt en onder politiebegeleiding richting Vilvoorde en Brussel overgebracht. Twee agenten raakten lichtgewond. Eén relschopper is opgepakt. (Belga)