Zo'n 200 Afghaanse asielzoekers hebben geprotesteerd tegen het Belgische asielbeleid. Ze deden dat voor het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH). Een kabinetsmedewerker heeft een delegatie van de asielzoekers ontvangen, maar het kabinet legt er de nadruk op dat de minister niet bevoegd is voor de asielproblematiek.

De Afghaanse asielzoekers willen met hun actie druk uitvoeren op het Belgische beleid. Ze willen een verblijfsvergunning en eisen dat het asiel- en migratiebeleid verandert, zodat er verbetering komt in hun huidige leefomstandigheden.

Eerder hadden de asielzoekers al gedemonstreerd aan het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD). Al meer dan een week verblijven ongeveer 400 Afghanen in de Brusselse Troonstraat. Velen van hen wonen al jaren in België en willen niet terug naar Afghanistan. (Belga/YD)

Zo'n 200 Afghaanse asielzoekers hebben geprotesteerd tegen het Belgische asielbeleid. Ze deden dat voor het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH). Een kabinetsmedewerker heeft een delegatie van de asielzoekers ontvangen, maar het kabinet legt er de nadruk op dat de minister niet bevoegd is voor de asielproblematiek.De Afghaanse asielzoekers willen met hun actie druk uitvoeren op het Belgische beleid. Ze willen een verblijfsvergunning en eisen dat het asiel- en migratiebeleid verandert, zodat er verbetering komt in hun huidige leefomstandigheden.Eerder hadden de asielzoekers al gedemonstreerd aan het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD). Al meer dan een week verblijven ongeveer 400 Afghanen in de Brusselse Troonstraat. Velen van hen wonen al jaren in België en willen niet terug naar Afghanistan. (Belga/YD)