Volgens Laurent Sempot, woordvoerder van het Gevangeniswezen, is vrijdag een op de drie cipiers aan het werk. De bonden beweerden eerder dat negen op de tien cipiers zouden deelnemen aan de nationale staking in de gevangenissen.

"Het verschilt natuurlijk van gevangenis tot gevangenis, in sommige gevangenissen is een op de tien aan het werk, in andere is dat acht op de tien, maar algemeen gesteld kunnen we zeggen dat zowat 30 tot 35 procent van de cipiers vandaag/vrijdag aan het werk is", aldus Sempot.

De vakbonden verwijten de nieuwe regering een gebrek aan respons op hun grieven. Die gaan over de overbevolking, de penitentiaire infrastructuur, de kaders van de instellingen of de niet-vervanging van sommige contracten van onbepaalde duur. Ze verwijten de FOD Justitie ook het arbeidsrecht niet na te leven, onder meer wat betreft het aantal gepresteerde uren. Op vrijdag 14 november is nieuw overleg gepland. De staking duurt nog tot 6u zaterdagochtend. (Belga/WB)

Volgens Laurent Sempot, woordvoerder van het Gevangeniswezen, is vrijdag een op de drie cipiers aan het werk. De bonden beweerden eerder dat negen op de tien cipiers zouden deelnemen aan de nationale staking in de gevangenissen. "Het verschilt natuurlijk van gevangenis tot gevangenis, in sommige gevangenissen is een op de tien aan het werk, in andere is dat acht op de tien, maar algemeen gesteld kunnen we zeggen dat zowat 30 tot 35 procent van de cipiers vandaag/vrijdag aan het werk is", aldus Sempot. De vakbonden verwijten de nieuwe regering een gebrek aan respons op hun grieven. Die gaan over de overbevolking, de penitentiaire infrastructuur, de kaders van de instellingen of de niet-vervanging van sommige contracten van onbepaalde duur. Ze verwijten de FOD Justitie ook het arbeidsrecht niet na te leven, onder meer wat betreft het aantal gepresteerde uren. Op vrijdag 14 november is nieuw overleg gepland. De staking duurt nog tot 6u zaterdagochtend. (Belga/WB)