"Zaterdagavond zijn twee personen van hun vrijheid beroofd op verdenking van betrokkenheid bij de drievoudige moord. In de loop van zondag verschijnen ze voor de onderzoeksrechter", aldus Van Der Sypt.

In Maasmechelen werden op vrijdag 20 mei twee leden en een sympathisant van de motorbende Outlaws doodgeschoten.

Het federale parket maakte nog bekend dat de twee verdachten mannen uit het Genkse zijn en banden hebben met de Hell's Angels. Het gerecht beschikt dus over ernstige aanwijzingen dat het tweetal betrokken was bij de feiten waar de 52-jarige Freddy Put uit Lanklaar, een volwaardig lid van de Outlaws, de 59-jarige hangaround Isidoor "Jef" Banken uit As en de 28-jarige Michaël Gerekens uit Lanklaar doodgeschoten werden.

Dat gebeurde heel waarschijnlijk op een industrieterrein in Maasmechelen, waar die avond een openingsreceptie plaatsvond voor een bandencentrale. Het was een lid van de Hell's Angels die die bandencentrale opende.

Nadien werden de drie lichamen in de Citroën Berlingo van Put gedumpt in de Zuid-Willemsvaart in Eisden-Dorp (Maasmechelen). Al snel werd gedacht dat de drievoudige moord een afrekening was tussen rivaliserende motorbendes. (Belga)

"Zaterdagavond zijn twee personen van hun vrijheid beroofd op verdenking van betrokkenheid bij de drievoudige moord. In de loop van zondag verschijnen ze voor de onderzoeksrechter", aldus Van Der Sypt. In Maasmechelen werden op vrijdag 20 mei twee leden en een sympathisant van de motorbende Outlaws doodgeschoten. Het federale parket maakte nog bekend dat de twee verdachten mannen uit het Genkse zijn en banden hebben met de Hell's Angels. Het gerecht beschikt dus over ernstige aanwijzingen dat het tweetal betrokken was bij de feiten waar de 52-jarige Freddy Put uit Lanklaar, een volwaardig lid van de Outlaws, de 59-jarige hangaround Isidoor "Jef" Banken uit As en de 28-jarige Michaël Gerekens uit Lanklaar doodgeschoten werden. Dat gebeurde heel waarschijnlijk op een industrieterrein in Maasmechelen, waar die avond een openingsreceptie plaatsvond voor een bandencentrale. Het was een lid van de Hell's Angels die die bandencentrale opende. Nadien werden de drie lichamen in de Citroën Berlingo van Put gedumpt in de Zuid-Willemsvaart in Eisden-Dorp (Maasmechelen). Al snel werd gedacht dat de drievoudige moord een afrekening was tussen rivaliserende motorbendes. (Belga)