Zowat 2.000 mensen hebben deelgenomen aan "Pic Nic The Streets", een protestpicknick op de Anspachlaan in het centrum van Brussel.

Filosoof Philippe Van Parijs wilde met het initiatief de Brusselaars oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Hij heeft kritiek op het mobiliteitsbeleid van Brussel en vraagt een visie op openbare ruimte en mobiliteit van de Brusselse beleidsmakers.

Het aantal mensen dat op sociaalnetwerksite Facebook gezegd had te zullen deelnemen, lag met 3.500 boven de 2.000 deelnemers die volgens de politie uiteindelijk kwamen opdagen. De picknick op de belangrijke verkeersader in de hoofdstad verliep zonder incidenten.

Elke zondag

Voordien had PS-burgemeester van Brussel gedreigd de politie te laten optreden, maar daar is het uiteindelijk niet toe gekomen. Meer zelfs, dat Thielemans achteraf zei de actie te begrijpen en dus aan "politieke recuperatie" deed, vond initiatiefnemer Van Parijs positief. "Het bestuur geeft ons gelijk en belooft vanaf volgende week elke zondag de Anspachlaan vrij te houden. Belofte maakt schuld.", zo liet hij optekenen in De Standaard, voor de picnic. (Belga/SD)


Zowat 2.000 mensen hebben deelgenomen aan "Pic Nic The Streets", een protestpicknick op de Anspachlaan in het centrum van Brussel. Filosoof Philippe Van Parijs wilde met het initiatief de Brusselaars oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Hij heeft kritiek op het mobiliteitsbeleid van Brussel en vraagt een visie op openbare ruimte en mobiliteit van de Brusselse beleidsmakers. Het aantal mensen dat op sociaalnetwerksite Facebook gezegd had te zullen deelnemen, lag met 3.500 boven de 2.000 deelnemers die volgens de politie uiteindelijk kwamen opdagen. De picknick op de belangrijke verkeersader in de hoofdstad verliep zonder incidenten.Elke zondagVoordien had PS-burgemeester van Brussel gedreigd de politie te laten optreden, maar daar is het uiteindelijk niet toe gekomen. Meer zelfs, dat Thielemans achteraf zei de actie te begrijpen en dus aan "politieke recuperatie" deed, vond initiatiefnemer Van Parijs positief. "Het bestuur geeft ons gelijk en belooft vanaf volgende week elke zondag de Anspachlaan vrij te houden. Belofte maakt schuld.", zo liet hij optekenen in De Standaard, voor de picnic. (Belga/SD)