De FOD Binnenlandse Zaken meldt dat er technici opgeroepen zijn voor 180 technische interventies, op meer dan 27.000 elektronische stemmachines.

75 procent van de problemen was zondagochtend omstreeks 9 uur wel al opgelost, aldus nog de overheidsdienst.

Voor het gebruik van het elektronische stemsysteem Smartmatic zou er een noemenswaardige daling zijn in het aantal interventies in vergelijking met de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

Elektronisch stemmen kan zondag tot 16u in 4.482 elektronisch stembureaus, met potlood stemmen tot 14u in 6.301 traditionele stembureaus. Tot zondagmiddag zijn alle gemeentehuizen open voor mensen die hun oproepingsbrief niet meer vinden of nog een volmacht willen regelen

Ruim 7,8 miljoen Belgen kiezen hun parlementsleden voor het regionale, federale en Europese niveau. Het is voor het eerst sinds 1999 dat die verkiezingen samenvallen.(Belga/MI)

De FOD Binnenlandse Zaken meldt dat er technici opgeroepen zijn voor 180 technische interventies, op meer dan 27.000 elektronische stemmachines. 75 procent van de problemen was zondagochtend omstreeks 9 uur wel al opgelost, aldus nog de overheidsdienst.Voor het gebruik van het elektronische stemsysteem Smartmatic zou er een noemenswaardige daling zijn in het aantal interventies in vergelijking met de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Elektronisch stemmen kan zondag tot 16u in 4.482 elektronisch stembureaus, met potlood stemmen tot 14u in 6.301 traditionele stembureaus. Tot zondagmiddag zijn alle gemeentehuizen open voor mensen die hun oproepingsbrief niet meer vinden of nog een volmacht willen regelenRuim 7,8 miljoen Belgen kiezen hun parlementsleden voor het regionale, federale en Europese niveau. Het is voor het eerst sinds 1999 dat die verkiezingen samenvallen.(Belga/MI)