Bij het ongeval aan de Coupure in Gent raakte acht mensen gewond, van wie er één ernstig aan toe is. De bestuurder van 17 pleegde vluchtmisdrijf, maar werd thuis opgepakt nadat getuigen de nummerplaat van zijn wagen hadden genoteerd.

Uit verder onderzoek blijkt dat naast hem ook een andere 17-jarige jongen in de wagen zat. De passagier werd ook opgepakt en verhoord door de politie, maar werd daarna vrijgelaten. Het voorlopig rijbewijs van de 17-jarige bestuurder werd ingetrokken. De minderjarige was niet vergezeld van een geldige begeleider en hield hij zich niet aan de voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs.

Volwassene

De tiener was nog niet eerder met het gerecht in aanraking gekomen. Hij werd vanmorgen door de onderzoeksrechter in Gent onder aanhoudingsmandaat geplaatst en opgesloten in de jeugdgevangenis in Tongeren. Minderjarigen kunnen normaal gezien niet aangehouden worden, maar de wetgever voorzag een specifieke uitzondering voor een minderjarige tussen de zestien en achttien jaar die een verkeersongeval met gekwetsten veroorzaakt en vluchtmisdrijf pleegt.

De jongen zal als volwassene berecht worden voor het verkeersongeval met vluchtmisdrijf, zegt het Gentse parket. Hij verschijnt maandag voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Paniek

De jongen zegt dat hij spijt heeft dat hij na het ongeval vluchtmisdrijf pleegde. 'Het eerste wat hij me vroeg is hoe het met de slachtoffers gesteld is. Hij heeft nooit beseft wat voor een impact de aanrijding had op de slachtoffers. Het was een paniekreactie. Hij is enorm geschrokken en is in paniek gevlucht.'

'Welke straf hij riskeert voor de politierechtbank, zal afhangen van de verwondingen van de slachtoffers en de kwalificatie die later aan het ongeval zal gegeven worden', zegt Hauttekeete. (Belga/KVDA)

Bij het ongeval aan de Coupure in Gent raakte acht mensen gewond, van wie er één ernstig aan toe is. De bestuurder van 17 pleegde vluchtmisdrijf, maar werd thuis opgepakt nadat getuigen de nummerplaat van zijn wagen hadden genoteerd. Uit verder onderzoek blijkt dat naast hem ook een andere 17-jarige jongen in de wagen zat. De passagier werd ook opgepakt en verhoord door de politie, maar werd daarna vrijgelaten. Het voorlopig rijbewijs van de 17-jarige bestuurder werd ingetrokken. De minderjarige was niet vergezeld van een geldige begeleider en hield hij zich niet aan de voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs.VolwasseneDe tiener was nog niet eerder met het gerecht in aanraking gekomen. Hij werd vanmorgen door de onderzoeksrechter in Gent onder aanhoudingsmandaat geplaatst en opgesloten in de jeugdgevangenis in Tongeren. Minderjarigen kunnen normaal gezien niet aangehouden worden, maar de wetgever voorzag een specifieke uitzondering voor een minderjarige tussen de zestien en achttien jaar die een verkeersongeval met gekwetsten veroorzaakt en vluchtmisdrijf pleegt. De jongen zal als volwassene berecht worden voor het verkeersongeval met vluchtmisdrijf, zegt het Gentse parket. Hij verschijnt maandag voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.PaniekDe jongen zegt dat hij spijt heeft dat hij na het ongeval vluchtmisdrijf pleegde. 'Het eerste wat hij me vroeg is hoe het met de slachtoffers gesteld is. Hij heeft nooit beseft wat voor een impact de aanrijding had op de slachtoffers. Het was een paniekreactie. Hij is enorm geschrokken en is in paniek gevlucht.' 'Welke straf hij riskeert voor de politierechtbank, zal afhangen van de verwondingen van de slachtoffers en de kwalificatie die later aan het ongeval zal gegeven worden', zegt Hauttekeete. (Belga/KVDA)