Zowat 17.000 mensen zijn zondagnamiddag mee opgestapt in de Grote Parade door het centrum van Brussel. Dat meldt de Brusselse politie op basis van een eerste telling. De organisatoren houden het op meer dan 20.000. De betogers uit alle hoeken van het land van alle leeftijden, afkomst en culturen trotseerden regen en wind om duidelijk te maken dat er een alternatief is voor de besparingspolitiek van de regeringen.

De Grote Parade was opgedeeld in tien delen, die elk voor een van de zogenaamde "Hartenwensen" van de beweging staan. Die tien thema's zijn "Samen Rijk", "Eerlijke Belastingen", "Sterk Jong en Oud", "Stop Armoede", "Werkbaar Werk", "Leefbare Buurt", "Diversiteit is Realiteit", Eco is Logisch", "Wees Wereldwijs" en "Doe de Democratie".

Ander vaatje

"Onze samenleving kent vele uitdagingen, op het vlak van economie, ecologie, armoede, ongelijkheid, diversiteit, stedelijke ontwikkeling", zegt Wouter Hillaert van Hart Boven Hard. "Als we daar een antwoord op willen vinden, moeten we uit een ander vaatje tappen dan het huidige beleid. Eerlijke belastingen, gelijke kansen, investeren in basisrechten als onderwijs, cultuur en ecologie."

"Het hondenweer schrikt ons niet af, we zijn hier omdat we hier moeten zijn", zegt een jong gezin uit het Leuvense. "We moeten onze stem laten horen tegen de blinde besparingen, tegen het blind schrappen van investeringen in alles wat het sociale aangaat. De regering maakt foute keuzes en doet dat niet uit noodzaak maar uit ideologische overwegingen. Wij vragen om eerlijkere belastingen, die de inspanningen over iedereen verdelen en een betere herverdeling van de opbrengsten van die belastingen."

(Belga/TE)

Zowat 17.000 mensen zijn zondagnamiddag mee opgestapt in de Grote Parade door het centrum van Brussel. Dat meldt de Brusselse politie op basis van een eerste telling. De organisatoren houden het op meer dan 20.000. De betogers uit alle hoeken van het land van alle leeftijden, afkomst en culturen trotseerden regen en wind om duidelijk te maken dat er een alternatief is voor de besparingspolitiek van de regeringen.De Grote Parade was opgedeeld in tien delen, die elk voor een van de zogenaamde "Hartenwensen" van de beweging staan. Die tien thema's zijn "Samen Rijk", "Eerlijke Belastingen", "Sterk Jong en Oud", "Stop Armoede", "Werkbaar Werk", "Leefbare Buurt", "Diversiteit is Realiteit", Eco is Logisch", "Wees Wereldwijs" en "Doe de Democratie". "Onze samenleving kent vele uitdagingen, op het vlak van economie, ecologie, armoede, ongelijkheid, diversiteit, stedelijke ontwikkeling", zegt Wouter Hillaert van Hart Boven Hard. "Als we daar een antwoord op willen vinden, moeten we uit een ander vaatje tappen dan het huidige beleid. Eerlijke belastingen, gelijke kansen, investeren in basisrechten als onderwijs, cultuur en ecologie." "Het hondenweer schrikt ons niet af, we zijn hier omdat we hier moeten zijn", zegt een jong gezin uit het Leuvense. "We moeten onze stem laten horen tegen de blinde besparingen, tegen het blind schrappen van investeringen in alles wat het sociale aangaat. De regering maakt foute keuzes en doet dat niet uit noodzaak maar uit ideologische overwegingen. Wij vragen om eerlijkere belastingen, die de inspanningen over iedereen verdelen en een betere herverdeling van de opbrengsten van die belastingen."(Belga/TE)