De maskers zullen donderdag of vrijdag arriveren, schrijft De Tijd woensdag.

Een eerste levering gaat om 5 miljoen chirurgische mondmaskers. Dat zijn de maskers die zorgverstrekkers dragen die zelf niet in contact komen met coronapatiënten. Bij een tweede levering gaat het om 9 miljoen chirurgische mondmaskers en een miljoen FFP2-maskers. Die laatste bieden een betere bescherming en worden gebruikt voor zorg­personeel dat in contact komt met coronapatiënten.

De leveringen komen boven op de schenking van Jack Ma, de oprichter van de Chinese internetgigant Alibaba. Hij heeft ons land 500.000 chirurgische mondmaskers geschonken. Met de levering moeten de ziekenhuizen tot enkele weken verder kunnen.

De maskers zullen donderdag of vrijdag arriveren, schrijft De Tijd woensdag.Een eerste levering gaat om 5 miljoen chirurgische mondmaskers. Dat zijn de maskers die zorgverstrekkers dragen die zelf niet in contact komen met coronapatiënten. Bij een tweede levering gaat het om 9 miljoen chirurgische mondmaskers en een miljoen FFP2-maskers. Die laatste bieden een betere bescherming en worden gebruikt voor zorg­personeel dat in contact komt met coronapatiënten. De leveringen komen boven op de schenking van Jack Ma, de oprichter van de Chinese internetgigant Alibaba. Hij heeft ons land 500.000 chirurgische mondmaskers geschonken. Met de levering moeten de ziekenhuizen tot enkele weken verder kunnen.