Dat blijkt uit cijfers van de politierechtbanken die de VRT-nieuwsredactie heeft opgevraagd. Bij de meeste vluchtmisdrijven is er alleen materiële schade.

"Op dit moment zijn we bijna met 6 miljoen ingeschreven voertuigen, plus het feit dat wij een transitland zijn en u beseft onmiddellijk dat de probabiliteit van een ongeval verhoogt. En als de probabiliteit van een ongeval verhoogt, dan verhoogt natuurlijk ook de kans op een vluchtmisdrijf", zegt politierechter van Dendermonde, Peter D'Hondt, aan de VRT. "13.500, dat betekent ook dat justitie en politie focussen op dat soort van misdrijven en er toch in slagen om ze voor de rechtbank te brengen." (Belga)

Dat blijkt uit cijfers van de politierechtbanken die de VRT-nieuwsredactie heeft opgevraagd. Bij de meeste vluchtmisdrijven is er alleen materiële schade. "Op dit moment zijn we bijna met 6 miljoen ingeschreven voertuigen, plus het feit dat wij een transitland zijn en u beseft onmiddellijk dat de probabiliteit van een ongeval verhoogt. En als de probabiliteit van een ongeval verhoogt, dan verhoogt natuurlijk ook de kans op een vluchtmisdrijf", zegt politierechter van Dendermonde, Peter D'Hondt, aan de VRT. "13.500, dat betekent ook dat justitie en politie focussen op dat soort van misdrijven en er toch in slagen om ze voor de rechtbank te brengen." (Belga)