De ministerraad heeft tien natuurrampen erkend. Het gaat naar schatting over 25.000 dossiers, waarvan 21.500 voor de hagelschade van de Pinksterstorm van begin juni 2014.

Door de zesde staatshervorming is de federale regering sinds 1 juli 2014 niet langer bevoegd voor de erkenning van natuurrampen, maar de gewesten. Er bleven echter nog tien rampen over die dateren van voor deze datum en nog niet erkend waren. Dat is dus nu gebeurd.

Drie jaar voor afhandeling

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) ligt de totale schade voor de zware hagelstorm op 7, 8 en 9 juni 2014 op 300 miljoen euro. Jambon zei drie jaar uit te trekken voor de afhandeling van deze laatste natuurrampen. Tot dan hebben de slachtoffers immers nog de tijd om facturen in te dienen. De meeste dossiers zullen echter binnen de twee jaar afgehandeld zijn, verwacht hij. (Belga/WB)

De ministerraad heeft tien natuurrampen erkend. Het gaat naar schatting over 25.000 dossiers, waarvan 21.500 voor de hagelschade van de Pinksterstorm van begin juni 2014.Door de zesde staatshervorming is de federale regering sinds 1 juli 2014 niet langer bevoegd voor de erkenning van natuurrampen, maar de gewesten. Er bleven echter nog tien rampen over die dateren van voor deze datum en nog niet erkend waren. Dat is dus nu gebeurd.Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) ligt de totale schade voor de zware hagelstorm op 7, 8 en 9 juni 2014 op 300 miljoen euro. Jambon zei drie jaar uit te trekken voor de afhandeling van deze laatste natuurrampen. Tot dan hebben de slachtoffers immers nog de tijd om facturen in te dienen. De meeste dossiers zullen echter binnen de twee jaar afgehandeld zijn, verwacht hij. (Belga/WB)