De manifestatie begon aan het Brusselse Noordstation en trok van daaruit naar de Pachecolaan en de Berlaymontlaan, waar een tafel van bijna een kilometer lang gebouwd werd. Daar schoven alle aanwezigen aan tafel om er letterlijk op tafel te kloppen.

Rond 15.30 uur werd het even stil en lazen 100 vertegenwoordigers de Normaliteitsverklaring van de burgerbewegingen voor. Daarin stellen ze luidop de vraag aan de beleidsmakers wat nu wel en niet normaal is. 'Voor het derde jaar op rij hebben we een mooi en duidelijk signaal gegeven. We hebben aan de regering getoond dat manifesteren ook op een andere manier kan', vertelt Ciska Hoet van Hart Boven Hard.

Thema's als de kloof tussen arm en rijk, de vreemdelingenkwestie en werkgelegenheid kwamen duidelijk naar voren bij de vele deelnemende verenigingen als Vluchtelingwerk Vlaanderen, 11.11.11, Oxfam, Femma en Sociaal Werk Actie Netwerk en bij de deelnemende partijen pvda, Groen en sp.a. 'Er moet absoluut op tafel geklopt worden, want de mensen die nu aanwezig zijn, staan voor een grotere groep kwetsbare mensen. Je ziet dat ook aan de eisen zoals betaalbaar wonen, betaalbare facturen, maar ook opkomen voor mensen in nood', aldus sp.a-voorzitter John Crombez.

De manifestatie begon aan het Brusselse Noordstation en trok van daaruit naar de Pachecolaan en de Berlaymontlaan, waar een tafel van bijna een kilometer lang gebouwd werd. Daar schoven alle aanwezigen aan tafel om er letterlijk op tafel te kloppen. Rond 15.30 uur werd het even stil en lazen 100 vertegenwoordigers de Normaliteitsverklaring van de burgerbewegingen voor. Daarin stellen ze luidop de vraag aan de beleidsmakers wat nu wel en niet normaal is. 'Voor het derde jaar op rij hebben we een mooi en duidelijk signaal gegeven. We hebben aan de regering getoond dat manifesteren ook op een andere manier kan', vertelt Ciska Hoet van Hart Boven Hard.Thema's als de kloof tussen arm en rijk, de vreemdelingenkwestie en werkgelegenheid kwamen duidelijk naar voren bij de vele deelnemende verenigingen als Vluchtelingwerk Vlaanderen, 11.11.11, Oxfam, Femma en Sociaal Werk Actie Netwerk en bij de deelnemende partijen pvda, Groen en sp.a. 'Er moet absoluut op tafel geklopt worden, want de mensen die nu aanwezig zijn, staan voor een grotere groep kwetsbare mensen. Je ziet dat ook aan de eisen zoals betaalbaar wonen, betaalbare facturen, maar ook opkomen voor mensen in nood', aldus sp.a-voorzitter John Crombez.