Op 30 maart van dit jaar toonde de zender voor 'Het Weer' een sponsorboodschap van Kärcher. Zo'n sponsorboodschap mag volgens het Mediadecreet niet aanzetten tot consumptie, maar dat was wel degelijk het geval. Omdat VTM al herhaaldelijk in de fout ging en het programma een groot marktaandeel heeft, besliste de VRM tot een boete van 10.000 euro.

Het Mediadecreet schrijft voor dat kijkers duidelijk gewezen moeten worden op het bestaan van een sponsoringovereenkomst, aan de hand van een duidelijk logo en/of een auditieve en/of een geschreven tekst. Dat die niet te zien of te horen was bij de boodschap van Kärcher, erkent ook VTM.

Op 30 maart van dit jaar toonde de zender voor 'Het Weer' een sponsorboodschap van Kärcher. Zo'n sponsorboodschap mag volgens het Mediadecreet niet aanzetten tot consumptie, maar dat was wel degelijk het geval. Omdat VTM al herhaaldelijk in de fout ging en het programma een groot marktaandeel heeft, besliste de VRM tot een boete van 10.000 euro. Het Mediadecreet schrijft voor dat kijkers duidelijk gewezen moeten worden op het bestaan van een sponsoringovereenkomst, aan de hand van een duidelijk logo en/of een auditieve en/of een geschreven tekst. Dat die niet te zien of te horen was bij de boodschap van Kärcher, erkent ook VTM.