In ons land wordt 1 op 10 leerkrachten wekelijks minstens één keer gepest door leerlingen. Dat blijkt uit een onderzoek van de OESO in de eerste graad van het secundair onderwijs.

De situatie is in België veel erger dan elders in Europa. Van de 34 landen die zijn onderzocht, staat ons land op de tweede plaats. Enkel Estland doet het nog slechter.

'Vooral in steden komen sommige leerkrachten amper nog aan lesgeven toe,' zegt Wim Dhollander van de onderwijsvakbond COC in Het Nieuwsblad. 'Overleven is daar de boodschap.'

Volgens het onderzoek is het feit dat leerkrachten gepest worden door leerlingen de belangrijkste reden waarom ze stoppen met lesgeven.

In ons land wordt 1 op 10 leerkrachten wekelijks minstens één keer gepest door leerlingen. Dat blijkt uit een onderzoek van de OESO in de eerste graad van het secundair onderwijs.De situatie is in België veel erger dan elders in Europa. Van de 34 landen die zijn onderzocht, staat ons land op de tweede plaats. Enkel Estland doet het nog slechter.'Vooral in steden komen sommige leerkrachten amper nog aan lesgeven toe,' zegt Wim Dhollander van de onderwijsvakbond COC in Het Nieuwsblad. 'Overleven is daar de boodschap.'Volgens het onderzoek is het feit dat leerkrachten gepest worden door leerlingen de belangrijkste reden waarom ze stoppen met lesgeven.