Op de nationale dag van rouw is in het hele land van 11 uur tot 11.01 uur een minuut stilte gehouden om de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland, waarbij 28 mensen omkwamen, onder wie 22 kinderen, te gedenken. Om 11.01 uur werden overal rouwklokken geluid.

Het openbaar vervoer legde even alles stil: bussen, trams en treinen in de stations bleven stilstaan. In de stations bleven ook de reizigers een minuut roerloos staan. Vlaggen hangen halfstok.

Op de wegen knipperden heel wat chauffeurs met hun lichten. In de havens klonken de scheepshorens na afloop van de stilte.

Op het Martelarenplein in Brussel, voor het kabinet van Vlaams minister-president Kris Peeters, stonden politici verenigd in stilte. Op verschillende andere pleinen in het land kwamen mensen bijeen om uiting te geven aan hun gevoelens van medeleven.

Ook honderden personeelsleden, medewerkers en parlementsleden van Kamer en Senaat hebben een minuut stilte gehouden op het Natieplein voor het federale parlement. De voorzitters van Senaat en Kamer, Sabine de Bethune en André Flahaut, en een vijftiental senatoren namen aan het huldebetoon deel. Een adviseur van de Taaldienst van de Senaat verloor bij het drama zijn dochtertje, terwijl het dochterje van de maître d'hotel van het
klassiek restaurant van het federaal parlement in een coma ligt.

In bedrijven werd het werk neergelegd om stil te staan bij het verdriet van de nabestaanden. Op scholen werden de lessen onderbroken. Ook de 3.000 medewerkers van Roularta Media Group en de redactie van Knack.be hielden uit respect een minuut stilte.

Knack.be

Op de nationale dag van rouw is in het hele land van 11 uur tot 11.01 uur een minuut stilte gehouden om de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland, waarbij 28 mensen omkwamen, onder wie 22 kinderen, te gedenken. Om 11.01 uur werden overal rouwklokken geluid. Het openbaar vervoer legde even alles stil: bussen, trams en treinen in de stations bleven stilstaan. In de stations bleven ook de reizigers een minuut roerloos staan. Vlaggen hangen halfstok.Op de wegen knipperden heel wat chauffeurs met hun lichten. In de havens klonken de scheepshorens na afloop van de stilte.Op het Martelarenplein in Brussel, voor het kabinet van Vlaams minister-president Kris Peeters, stonden politici verenigd in stilte. Op verschillende andere pleinen in het land kwamen mensen bijeen om uiting te geven aan hun gevoelens van medeleven. Ook honderden personeelsleden, medewerkers en parlementsleden van Kamer en Senaat hebben een minuut stilte gehouden op het Natieplein voor het federale parlement. De voorzitters van Senaat en Kamer, Sabine de Bethune en André Flahaut, en een vijftiental senatoren namen aan het huldebetoon deel. Een adviseur van de Taaldienst van de Senaat verloor bij het drama zijn dochtertje, terwijl het dochterje van de maître d'hotel van het klassiek restaurant van het federaal parlement in een coma ligt.In bedrijven werd het werk neergelegd om stil te staan bij het verdriet van de nabestaanden. Op scholen werden de lessen onderbroken. Ook de 3.000 medewerkers van Roularta Media Group en de redactie van Knack.be hielden uit respect een minuut stilte.Knack.be