In het centrum van de Oost-Vlaamse gemeente Zelzate is zo'n 600 à 700 kilo illegaal vuurwerk ontdekt. Daarom zijn ongeveer 800 omwonenden en zo'n duizend leerlingen van een dichtbij gelegen school geëvacueerd en ondergebracht in de Eurohal in Zelzate. DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, zal het vuurwerk komen opruimen.

Het vuurwerk werd gevonden in twee garageboxen. Volgens de burgemeester van Zelzate Frank Bruggeman (VLD-SD) werden er containers vol vuurwerk aangetroffen. Het zou gaan om 600 tot 700 kilo, maar het kan volgens burgemeester Bruggeman ook een grotere hoeveelheid zijn.

'Er is een veiligheidsperimeter van een hondertal meter ingesteld rond beide plaatsen en de omwonenden worden geëvacueerd. Zij worden ondergebracht in de sporthal.' DOVO begint de opruimingswerken eenmaal de buurt volledig ontruimd is. Dat kan enkele uren duren.

Er worden ongeveer 1.500 omwonenden ontruimd, onder wie 800 leerlingen van een school. (Belga/SD)

In het centrum van de Oost-Vlaamse gemeente Zelzate is zo'n 600 à 700 kilo illegaal vuurwerk ontdekt. Daarom zijn ongeveer 800 omwonenden en zo'n duizend leerlingen van een dichtbij gelegen school geëvacueerd en ondergebracht in de Eurohal in Zelzate. DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, zal het vuurwerk komen opruimen. Het vuurwerk werd gevonden in twee garageboxen. Volgens de burgemeester van Zelzate Frank Bruggeman (VLD-SD) werden er containers vol vuurwerk aangetroffen. Het zou gaan om 600 tot 700 kilo, maar het kan volgens burgemeester Bruggeman ook een grotere hoeveelheid zijn.'Er is een veiligheidsperimeter van een hondertal meter ingesteld rond beide plaatsen en de omwonenden worden geëvacueerd. Zij worden ondergebracht in de sporthal.' DOVO begint de opruimingswerken eenmaal de buurt volledig ontruimd is. Dat kan enkele uren duren. Er worden ongeveer 1.500 omwonenden ontruimd, onder wie 800 leerlingen van een school. (Belga/SD)