De startshow van Kom op tegen Kanker op tv-zender Eén, waarin dit keer kinderen centraal stonden, heeft zaterdagavond 1.151.570 euro opgebracht.

De Vlaamse regering schonk aan het eind van programma nog een bedrag van 500.000 euro. Dat gebeurde door minister van Wetenschap Ingrid Lieten (SP.A) en minister-president Kris Peeters (CD&V)
De campagne van de openbare omroep en de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) besteedt dit jaar aandacht aan de late gevolgen van de ziekte bij kinderen.

Tijdens de liveshow in Leuven, gepresenteerd door Goedele Wachters, vertelden kinderen met kanker hun persoonlijke verhaal.

In de loop van het programma werd geregeld overgeschakeld naar het callcenter, waar talrijke vrijwilligers en bekende Vlamingen de telefoonoproepen beantwoordden van mensen die geld wilden storten.

De muziek werd verzorgd door onder anderen Axelle Red, Bent Van Looy en Free Souffriau. In 2010-2011 bracht de tweejaarlijkse actie, die toen in het teken van leukemie stond, een recordbedrag van 17,130 miljoen euro op. Tijdens de liveshow van februari 2011 werd 1,751 miljoen euro ingezameld voor de Vlaamse navelstrengbloedbanken.

Frank De Boosere, de voorzitter van Kom Op Tegen Kanker, toonde zich zeer tevreden met de 1,15 miljoen euro die de liveshow van Kom op tegen Kanker dit jaar opleverde. Aangezien zaterdagavond het startschot werd gegeven voor de nieuwe campagne, kan dat bedrag nog oplopen. (VRT/Belga/BO)

De startshow van Kom op tegen Kanker op tv-zender Eén, waarin dit keer kinderen centraal stonden, heeft zaterdagavond 1.151.570 euro opgebracht. De Vlaamse regering schonk aan het eind van programma nog een bedrag van 500.000 euro. Dat gebeurde door minister van Wetenschap Ingrid Lieten (SP.A) en minister-president Kris Peeters (CD&V) De campagne van de openbare omroep en de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) besteedt dit jaar aandacht aan de late gevolgen van de ziekte bij kinderen. Tijdens de liveshow in Leuven, gepresenteerd door Goedele Wachters, vertelden kinderen met kanker hun persoonlijke verhaal.In de loop van het programma werd geregeld overgeschakeld naar het callcenter, waar talrijke vrijwilligers en bekende Vlamingen de telefoonoproepen beantwoordden van mensen die geld wilden storten. De muziek werd verzorgd door onder anderen Axelle Red, Bent Van Looy en Free Souffriau. In 2010-2011 bracht de tweejaarlijkse actie, die toen in het teken van leukemie stond, een recordbedrag van 17,130 miljoen euro op. Tijdens de liveshow van februari 2011 werd 1,751 miljoen euro ingezameld voor de Vlaamse navelstrengbloedbanken. Frank De Boosere, de voorzitter van Kom Op Tegen Kanker, toonde zich zeer tevreden met de 1,15 miljoen euro die de liveshow van Kom op tegen Kanker dit jaar opleverde. Aangezien zaterdagavond het startschot werd gegeven voor de nieuwe campagne, kan dat bedrag nog oplopen. (VRT/Belga/BO)