Belgacombaas Bellens promoveert beschermelinge

Sandrine Nelissen-Grade en Didier Bellens © BELGA
Eddy Eerdekens
Eddy Eerdekens Hoofdredacteur TV Limburg

Terwijl Didier Bellens op ramkoers ligt met de regering en het parlement en (onder meer volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders) met één voet buiten ligt, heeft hij een beschermelinge gepromoveerd naar een topfunctie.

Belgacom-CEO Didier Bellens heeft zijn beschermelinge Sandrine Nelissen-Grade gepromoveerd tot directeur “Public Affairs”. In die topfunctie is haar voornaamste taak het onderhouden van de politieke relaties. Dat schrijft De Tijd.

Nelissen-Grade werkt sinds 2006 bij Belgacom. Ze is sinds kort de persoonlijke assistente van Bellens. Ze flankeerde haar baas onlangs nog toen die moest verschijnen in de commissie Infrastructuur, om zich er te verantwoorden voor een vastgoeddeal van Belgacom. Binnen Belgacom wordt de promotie op ongeloof onthaald, zo schrijft de krant.

De positie “VP Group Public Affairs” werd tot voor kort ingevuld door een andere beschermeling van Bellens, Philip Neyt. Die moest echter baan ruimen omdat hij volgens Bellens te weinig gelobbyd had rond de nieuwe telecomwet. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content