Belg blijft bellen achter stuur

Ondanks alle campagnes is het aantal overtredingen op het verbod op bellen achter het stuur volgens de politie de afgelopen twee jaar met 7 procent gestegen en zal het dit jaar wellicht nog verder toenemen.

Ondanks alle campagnes kan de Belg het bellen achter het stuur niet laten. Het aantal overtredingen is volgens de politie de afgelopen twee jaar met 7 procent gestegen en zal dit jaar wellicht nog verder toenemen. Dat staat in Het Nieuwsblad.

In 2008 liepen in ons land 115.917 automobilisten tegen de lamp wegens bellen, sms’en of mailen achter het stuur. Vorig jaar waren er 124.102 die de boete van 100 euro moesten ophoesten. En tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zwierde de politie al 43.912 mensen op de bon. Aan dat tempo gaan we dit jaar fors over het aantal van 2010.

De reden voor de stijging ligt volgens het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) bij de strengere controles, maar ook bij de populariteit van smartphones. “Daarmee zijn we nog bereikbaarder”, zegt woordvoerster Sofie Van Damme. “Jammer genoeg ook terwijl we rijden.”

Volgens een onderzoek van het BIVV belt momenteel 26 procent van de Belgische chauffeurs dagelijks achter het stuur zonder handenvrije kit. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content