Expo Inside Magritte

Van 5 november tot 6 maart

Inside Magritte neemt u mee in het brein van de meest surrealistische Belgische schilder. Ontdek de schilderijen van René Magritte dankzij nieuwe technologieën in een immersieve ervaring. Ontdek iconische kunstwerken zoals u ze nog nooit eerder heeft gezien en laat u meeslepen door de animaties om u heen. Laat u leiden door uw emoties wanneer de surrealistische meesterwerken voor uw ogen bewegen aan de hand van moderne technologieën. Zie, beleef en ervaar Magritte: dat is wat Inside Magritte u voorstelt, zonder te proberen het onverklaarbare uit te leggen.

Praktisch:

 • 30 x 2 tickets
 • Van 5 november tot 6 maart
 • La Boverie - Parc de la Boverie 3 - 4020 Luik
 • Meer info: expo-insidemagritte.com
Berlioz, Wouter Van Vaerenbergh
Berlioz © Wouter Van Vaerenbergh

Berlioz: Symphonie Fantastique

26 november

Onbeantwoorde liefde en brandend verlangen: banaal en alledaags maar o zo bepalend voor vele artiesten. En zo werd een onbereikbare actrice de ideale muze voor Hector Berlioz: ze inspireerde hem tot de creatie van een van de meest invloedrijke symfonische werken uit de muziekgeschiedenis, Episode de la vie d'un Artiste, ondertiteld Symphonie Fantastique. 'Pretty spooky stu ' zei Leonard Bernstein over dit intens persoonlijk werk over een gevoelige jonge kunstenaar - die wordt afgewezen door zijn droomvrouw. Beleef deze reis doorheen hartzeer, hallucinaties en dromen live in de concertzaal, gebracht door Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève.

Praktisch:

 • 5 x 2 tickets
 • Vrijdag 26 november om 20u15
 • Studio 4, Flagey - Heilig Kruisplein - 1050 Elsene
 • Meer info: brusselsphilharmonic.be
Brand! Jazzfestival 2021 - The Norwegian Edition, Alle rechten voorbehouden
Brand! Jazzfestival 2021 - The Norwegian Edition © Alle rechten voorbehouden

BRAND! Jazzfestival 2021 - The Norwegian Edition

28 november

Van 25 tot 30 november wordt Mechelen de hoofdstad van de Noorse jazz. Kunstencentrum nona en Cultuurcentrum Mechelen realiseren dan een zinderende onderdompeling in de beide zalen van nona en in de pas gerestaureerde Begijnhofkerk. Het programma is een dwarsdoorsnede van het beste dat de creatieve Noorse jazz vandaag te bieden heeft.

BRAND! geeft ook kansen aan Belgisch-Noorse constellaties zoals het Jonas Cambien Trio, DONDER & Sigbjørn Apeland,Warped Dreamer en het gloednieuwe duo Ruben Machtelinckx &Arve Henriksen. Kleppers als de laatstgenoemde trompettist, het Christian Wallumrød Ensemble en het Trondheim Jazz Orchestra behoren tot de frontlinie van de Europese jazzscene en maken grote sier via toonaangevende labels als ECM, Hubro en CleanFeed. BRAND! gaat met andere woorden voluit voor kwaliteit.

Praktisch:

 • 5 x 2 tickets
 • Zondag 28 november om 15u
 • Begijnhofkerk & Kunstencentrum Nona in Mechelen
 • Meer info: brandjazz.be
Transitions, Alle rechten voorbehouden
Transitions © Alle rechten voorbehouden

Transitions - Ghalia Benali, Romina Lischka & Neva Özgen

28 november

Een Tunesische zangeres, een barokgambiste en een Turkse kemençespeelster treden met elkaar in dialoog. Hun muziek wortelt in oude tradities maar ontstaat in het hier en nu. Klassieke Indiase dhrupadzang flirt met Bach. Arabische en Turkse traditionals ontmoeten gambamuziek uit de tijd van Louis XIV.

Er ontstaat een spel met verschillende stijlen en culturen, een zoektocht naar identiteit en spiritualiteit. Concertdesigner en videast Folkert Uhde zorgt voor de visuele dimensie met abstracte landschappen en verrassende perspectieven.

Praktisch:

 • 5 x 2 tickets
 • Zondag 28 november om 19u
 • Bozar (Zaal M) - Ravensteinstraat 23 -1000 Brussel
 • Meer info: bozar.be
Van 5 november tot 6 maartInside Magritte neemt u mee in het brein van de meest surrealistische Belgische schilder. Ontdek de schilderijen van René Magritte dankzij nieuwe technologieën in een immersieve ervaring. Ontdek iconische kunstwerken zoals u ze nog nooit eerder heeft gezien en laat u meeslepen door de animaties om u heen. Laat u leiden door uw emoties wanneer de surrealistische meesterwerken voor uw ogen bewegen aan de hand van moderne technologieën. Zie, beleef en ervaar Magritte: dat is wat Inside Magritte u voorstelt, zonder te proberen het onverklaarbare uit te leggen.Praktisch:26 novemberOnbeantwoorde liefde en brandend verlangen: banaal en alledaags maar o zo bepalend voor vele artiesten. En zo werd een onbereikbare actrice de ideale muze voor Hector Berlioz: ze inspireerde hem tot de creatie van een van de meest invloedrijke symfonische werken uit de muziekgeschiedenis, Episode de la vie d'un Artiste, ondertiteld Symphonie Fantastique. 'Pretty spooky stu ' zei Leonard Bernstein over dit intens persoonlijk werk over een gevoelige jonge kunstenaar - die wordt afgewezen door zijn droomvrouw. Beleef deze reis doorheen hartzeer, hallucinaties en dromen live in de concertzaal, gebracht door Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève.Praktisch: 28 novemberVan 25 tot 30 november wordt Mechelen de hoofdstad van de Noorse jazz. Kunstencentrum nona en Cultuurcentrum Mechelen realiseren dan een zinderende onderdompeling in de beide zalen van nona en in de pas gerestaureerde Begijnhofkerk. Het programma is een dwarsdoorsnede van het beste dat de creatieve Noorse jazz vandaag te bieden heeft. BRAND! geeft ook kansen aan Belgisch-Noorse constellaties zoals het Jonas Cambien Trio, DONDER & Sigbjørn Apeland,Warped Dreamer en het gloednieuwe duo Ruben Machtelinckx &Arve Henriksen. Kleppers als de laatstgenoemde trompettist, het Christian Wallumrød Ensemble en het Trondheim Jazz Orchestra behoren tot de frontlinie van de Europese jazzscene en maken grote sier via toonaangevende labels als ECM, Hubro en CleanFeed. BRAND! gaat met andere woorden voluit voor kwaliteit.Praktisch:28 novemberEen Tunesische zangeres, een barokgambiste en een Turkse kemençespeelster treden met elkaar in dialoog. Hun muziek wortelt in oude tradities maar ontstaat in het hier en nu. Klassieke Indiase dhrupadzang flirt met Bach. Arabische en Turkse traditionals ontmoeten gambamuziek uit de tijd van Louis XIV. Er ontstaat een spel met verschillende stijlen en culturen, een zoektocht naar identiteit en spiritualiteit. Concertdesigner en videast Folkert Uhde zorgt voor de visuele dimensie met abstracte landschappen en verrassende perspectieven.Praktisch: