Mahler 5 met Elim Chan

Vrijdag 22 oktober

Onder leiding van chef-dirigent Elim Chan zorgt het AntwerpSymphony Orchestra voor een niet te missen concert. Op het programma: de Vijfde symfonie van Mahler en het Vioolconcerto van Britten.

De Vijfde symfonie van Mahler heeft een haast mythische status. De iconische trompetsolo aan het begin, het beroemde Adagietto en de indrukwekkende reis van rauwe treurmars naar grandioze triomf maken van deze symfonie terecht een van zijn meest geliefde composities. Benjamin Britten verrast op zijn beurt met zijn spannende Vioolconcerto, zeker wanneer topviolist James Ehnes de solopartij voor zijn rekening neemt.

Praktisch

Eiffel, Alle rechten voorbehouden
Eiffel © Alle rechten voorbehouden

Eiffel

Datum naar keuze

Na het succesvol afronden van de bouw van het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor deWereldtentoonstelling van Parijs in 1889, maar Eiffel houdt zich liever bezig met het ontwerpen van de metro. Alles verandert wanneer zijn pad kruist met een mysterieuze vrouw uit zijn verleden. De verboden passie tussen de twee inspireert Eiffel om de wereldberoemde Eiffeltoren te ontwerpen.

Praktisch:

  • 30 x 2 tickets
  • Datum naar keuze
  • Vanaf 13 oktober in de bioscoop
  • Info en programmatie: cinenews.be
Wanneer stoppen de fiscale privileges?, Alle rechten voorbehouden
Wanneer stoppen de fiscale privileges? © Alle rechten voorbehouden

Wanneer stoppen de fiscale privileges?

Bob Michiels

885 vakjes op je belastingbrief, maar de grote fraude gaat vrijuit...Wanneer stoppen de fiscale privileges? Het is totaal abject dat ons huidig belastingbeleid grote multinationals van belastingen vrijstelt, waardoor miljarden voor de samenleving verdwijnen, die vervolgens via bezuinigingen in de gezondheidszorg, de uitkeringen, de cultuur en het onderwijs moeten worden gerecupereerd. Auteur Bob Michiels schreef een zeer verhelderend pleidooi om de rijken opnieuw meer te belasten,Wim Moesen zorgde voor een opvallend nawoord.

"Een vermogenskadaster is niet alleen technisch haalbaar, het zou zelfs op enkele maanden een feit kunnen zijn. Alleen de politieke wil ontbreekt", aldus dit boek.

Praktisch:

Sufi Night, Alle rechten voorbehouden
Sufi Night © Alle rechten voorbehouden

Sufi Night

Zaterdag 23 oktober

Het soefisme brengt al eeuwenlang een boodschap van openheid. Tijdens de Sufi Night zetten Bozar en Moussem elk jaar opnieuw deze mystieke stroming in de kijker. Deze editie is de Tunesische zangeres Ghalia Benali eregast.

Praktisch:

  • 5 x 2 tickets
  • 23 oktober om 20u
  • Bozar - Henry Le Boeufzaal - Ravensteinstraat 23 - Brussel
  • Meer info: bozar.be
Vrijdag 22 oktoberOnder leiding van chef-dirigent Elim Chan zorgt het AntwerpSymphony Orchestra voor een niet te missen concert. Op het programma: de Vijfde symfonie van Mahler en het Vioolconcerto van Britten. De Vijfde symfonie van Mahler heeft een haast mythische status. De iconische trompetsolo aan het begin, het beroemde Adagietto en de indrukwekkende reis van rauwe treurmars naar grandioze triomf maken van deze symfonie terecht een van zijn meest geliefde composities. Benjamin Britten verrast op zijn beurt met zijn spannende Vioolconcerto, zeker wanneer topviolist James Ehnes de solopartij voor zijn rekening neemt.PraktischDatum naar keuzeNa het succesvol afronden van de bouw van het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor deWereldtentoonstelling van Parijs in 1889, maar Eiffel houdt zich liever bezig met het ontwerpen van de metro. Alles verandert wanneer zijn pad kruist met een mysterieuze vrouw uit zijn verleden. De verboden passie tussen de twee inspireert Eiffel om de wereldberoemde Eiffeltoren te ontwerpen.Praktisch:Bob Michiels885 vakjes op je belastingbrief, maar de grote fraude gaat vrijuit...Wanneer stoppen de fiscale privileges? Het is totaal abject dat ons huidig belastingbeleid grote multinationals van belastingen vrijstelt, waardoor miljarden voor de samenleving verdwijnen, die vervolgens via bezuinigingen in de gezondheidszorg, de uitkeringen, de cultuur en het onderwijs moeten worden gerecupereerd. Auteur Bob Michiels schreef een zeer verhelderend pleidooi om de rijken opnieuw meer te belasten,Wim Moesen zorgde voor een opvallend nawoord."Een vermogenskadaster is niet alleen technisch haalbaar, het zou zelfs op enkele maanden een feit kunnen zijn. Alleen de politieke wil ontbreekt", aldus dit boek.Praktisch:Zaterdag 23 oktoberHet soefisme brengt al eeuwenlang een boodschap van openheid. Tijdens de Sufi Night zetten Bozar en Moussem elk jaar opnieuw deze mystieke stroming in de kijker. Deze editie is de Tunesische zangeres Ghalia Benali eregast.Praktisch: