Focus Film Avond op Film Fest Gent

13 oktober om 20u

Geniet van een exclusieve avant-première tijdens het 48ste Film Fest Gent!

Van 12 tem 23 oktober gaat Film Fest Gent weer voluit voor de fysieke collectieve filmbeleving en brengt het een divers publiek van liefhebbers en filmtalent samen voor het grote doek.

Film Fest Gent is een internationaal filmfestival, en meteen het grootste in België, met jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers, ruim 120 avant-premières, een cinefiel maar ook breed publiek en veel (inter)nationale gasten, zoals Viggo Mortensen, Matthias Schoenaerts en Geraldine Chaplin.

  • 13 oktober om 20u
  • Kinepolis Gent
  • Info, tickets en maatregelen: filmfestival.be
Afrika Filmfestival, Alle rechten voorbehouden
Afrika Filmfestival © Alle rechten voorbehouden

Afrika Filmfestival

Van 1 tot 16 oktober

Afrika Filmfestival bestaat dit jaar zijn 25ste jaar. Dit willen we samen met u vieren. Twee weken lang biedt het festival meer dan 100 films uit Afrika en van de Afrikaanse diaspora.

  • 10 x 2 tickets openingsfilm La nuit des rois, vrijdag 1 okt, 20u00, Kinepolis Leuven. In aanwezigheid van de regisseur Philippe Lacôte.
  • 10 x 2 tickets voor Les prières de Delphine, zaterdag 2 oktober, 19u30, Cinema ZED Leuven. In aanwezigheid van de regisseur Rosine Mbakam
  • 5 x 2tickets voor Congo-Rwanda-Burundi-dag, zaterdag 16 okt, doorlopend van 11 tot 17u30, M Leuven. In aanwezigheid van o.a. regisseur Sammy Baloji en schrijver Ludo De Witte.
  • Meer info: afrikafilmfestival.be
Expo Louis de Funès, Alle rechten voorbehouden
Expo Louis de Funès © Alle rechten voorbehouden

Expo Louis de Funès

Van 2 tot 16 oktober

Ontdek Louis de Funès, één van de grootste figuren uit de Franse filmgeschiedenis, tijdens een tentoonstelling in de Palace bioscoop in Brussel! De expositie belicht de atypische carrière van de acteur, zijn inspiratiebronnen en zijn ongeëvenaarde burleske genialiteit. Volg zijn carrière aan de hand van bijna 150 unieke werken (kostuums, decors, briefwisseling, tekeningen...)! De Palace programmeert bovendien een selectie van een twintigtal Nederlands ondertitelde films waarbij je Louis de Funès kan (her)ontdekken (La Traversée de Paris, Le Gendarme de Saint-Tropez, La Soupe aux choux, Le Corniaud, La Grande Vadrouille, La Folie des grandeurs, Les Aventures de Rabbi Jacob, Hibernatus, L'aile ou la cuisse, L'homme orchestre ...). De uitgelezen kans om deze klassiekers (opnieuw) op het grote scherm te kijken.

Stillwater, Alle rechten voorbehouden
Stillwater © Alle rechten voorbehouden

Stillwater

Datum naar keuze

Stillwater vertelt het verhaal van een vader uit Oklahoma (Matt Damon) die het heft in eigen handen neemt om zijn dochter, die in een Franse gevangenis vastzit, vrij te krijgen. Amerikaan Bill Baker (Matt Damon) reist uit Oklahoma naar Marseille om zijn dochter in de gevangenis te bezoeken voor een moord die ze beweert niet te hebben gepleegd. In zijn missie om zijn dochter vrij te krijgen wordt hij geconfronteerd met de taalbarrières en de cultuurverschillen en wordt hij tegengewerkt door de Franse autoriteiten. Hij blijft volharden om de onschuld van zijn dochter te bewijzen en besluit om in Frankrijk te blijven en alles op alles te zetten om de echte moordenaar te vinden.

Stillwater is een thriller met Oscarwinnaar Matt Damon en de Franse actrice Camille Cottin, geregisseerd door award-winning regisseur Tom McCarthy (Spotlight).

13 oktober om 20uGeniet van een exclusieve avant-première tijdens het 48ste Film Fest Gent!Van 12 tem 23 oktober gaat Film Fest Gent weer voluit voor de fysieke collectieve filmbeleving en brengt het een divers publiek van liefhebbers en filmtalent samen voor het grote doek.Film Fest Gent is een internationaal filmfestival, en meteen het grootste in België, met jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers, ruim 120 avant-premières, een cinefiel maar ook breed publiek en veel (inter)nationale gasten, zoals Viggo Mortensen, Matthias Schoenaerts en Geraldine Chaplin.Van 1 tot 16 oktoberAfrika Filmfestival bestaat dit jaar zijn 25ste jaar. Dit willen we samen met u vieren. Twee weken lang biedt het festival meer dan 100 films uit Afrika en van de Afrikaanse diaspora. Van 2 tot 16 oktoberOntdek Louis de Funès, één van de grootste figuren uit de Franse filmgeschiedenis, tijdens een tentoonstelling in de Palace bioscoop in Brussel! De expositie belicht de atypische carrière van de acteur, zijn inspiratiebronnen en zijn ongeëvenaarde burleske genialiteit. Volg zijn carrière aan de hand van bijna 150 unieke werken (kostuums, decors, briefwisseling, tekeningen...)! De Palace programmeert bovendien een selectie van een twintigtal Nederlands ondertitelde films waarbij je Louis de Funès kan (her)ontdekken (La Traversée de Paris, Le Gendarme de Saint-Tropez, La Soupe aux choux, Le Corniaud, La Grande Vadrouille, La Folie des grandeurs, Les Aventures de Rabbi Jacob, Hibernatus, L'aile ou la cuisse, L'homme orchestre ...). De uitgelezen kans om deze klassiekers (opnieuw) op het grote scherm te kijken. Datum naar keuzeStillwater vertelt het verhaal van een vader uit Oklahoma (Matt Damon) die het heft in eigen handen neemt om zijn dochter, die in een Franse gevangenis vastzit, vrij te krijgen. Amerikaan Bill Baker (Matt Damon) reist uit Oklahoma naar Marseille om zijn dochter in de gevangenis te bezoeken voor een moord die ze beweert niet te hebben gepleegd. In zijn missie om zijn dochter vrij te krijgen wordt hij geconfronteerd met de taalbarrières en de cultuurverschillen en wordt hij tegengewerkt door de Franse autoriteiten. Hij blijft volharden om de onschuld van zijn dochter te bewijzen en besluit om in Frankrijk te blijven en alles op alles te zetten om de echte moordenaar te vinden.Stillwater is een thriller met Oscarwinnaar Matt Damon en de Franse actrice Camille Cottin, geregisseerd door award-winning regisseur Tom McCarthy (Spotlight).