Bart Tommelein consensuskandidaat fractieleiderschap Vlaams Parlement

Bart Tommelein (Open VLD) © Belga

Bart Tommelein wordt wellicht de nieuwe fractieleider van Open VLD in het Vlaams Parlement. Indien de fractieleden geen bezwaren hebben volgt Tommelein Sas van Rouveroij op.

Bart Tommelein wordt wellicht de nieuwe fractieleider van Open VLD in het Vlaams Parlement. Dat blijkt uit een interne mail van huidig fractieleider Sas van Rouveroij die Belga kon inkijken.

Fractieleden die toch bezwaren hebben bij de keuze voor Bart Tommelein, kregen de kans dit te melden. Zijn er geen bezwaren, dan wordt Tommelein straks aangekondigd als nieuwe fractieleider.

Eerder deze week raakte bekend dat Sas van Rouveroij stopte als liberaal fractieleider in het Vlaams Parlement. De Gentenaar wordt voorzitter van de Universiteit Gent en hij vond die nieuwe opdracht onverzoenbaar met zijn fractievoorzitterschap.

Vrij snel dook de naam van Tommelein op als mogelijke vervanger van Sas van Rouveroij. Uit een interne mail die van Rouveroij aan de fractieleden stuurde, blijkt nu dat er consensus bestaat rond Tommelein.

Tommelein aanvaarde opdracht ‘met overtuiging’

Van Rouveroij concludeerde dit na een telefonische consultatieronde. “Het resultaat van dit overleg is dat Bart Tommelein als consensuskandidaat naar voren komt”. Tommelein kreeg de vraag of hij de opdracht wil aanvaarden, “wat hij met overtuiging deed”, luidt het in de mail.

“Bart heeft vervolgens op zijn beurt elk van jullie (de fractieleden) gecontacteerd en de algehele consensus vastgesteld”, staat te lezen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content