Bart De Wever: ‘Ze zijn bang voor ons’

© Belga

De N-VA van Bart De Wever krijgt bakken kritiek over zich heen over de recent opgestarte verkiezingscampagne ‘De kracht van verandering’. De Wever kaatst de bal nu terug naar zijn critici.

Met de opgestarte campagne ‘De kracht van verandering’ liet de N-VA de burger en zijn politieke tegenstanders weten dat het haar menens is om goed te scoren bij de opkomende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Bij de regeringspartijen viel te horen dat Bart De Wever de de gemeenteraadsverkiezingen ‘opblaast’ tot nationale verkiezingen.

“Niets is minder waar, verdedigde de N-VA-voorzitter zich op Radio 1. Het is de regering Di Rupo zelf die ons inzet van de verkiezingen maakt en ze tegelijk naar een hoger niveau tilt. Op de eerste ministerraad klonk het uit de mond van Di Rupo: ‘We moeten de N-VA verslaan’ in plaats van ‘Het is tijd om goed te besturen en het regeerprogramma uit te voeren'”.

Nationale pre-campagne

De Wever vervolgt dat de campagne die nu is opgestart een nationale pre-campagne is zoals er in het verleden diverse zijn gevoerd. Zo verwijst hij naar de pre-campagne waarbij Leterme tegen paars werd uitgespeeld. “En Verhofstadt deed niet anders dan dit”, aldus De Wever. “De manier waarop de regeringspartijen nu reageren duidt op een zekere zenuwachtigheid. Ze zijn heel bang voor ons.” De Wever benadrukt ook dat hij geen Poetin of Chavez is waarvoor hij in diverse media werd afgedaan. “Ik ben een politicus die leeft voor een groot project en dat is iets compleet anders”, klinkt het.

In het gesprek op Radio 1 geeft De Wever wel toe dat strategie en inhoud aan elkaar gekoppeld zijn. “Maar dat is gewoon wat politiek is.”

Burgemeesteramibities?

Op de vraag waarom de burger in oktober op de N-VA moet stemmen klinkt het dat Antwerpen een goede burgemeester nodig heeft. Daarmee wil hij niet gezegd hebben dat hij zich kandidaat stelt. Het antwoord op die vraag zal hij pas op 21 april bekendmaken. De Wever geeft zelf aan te twijfelen tussen gaan voor de burgemeestersjerp of zijn ambities temperen tot de nationale verkiezingen van 2014. Waar hij zich binnen twee jaar niet meer kandidaat zal voor stellen zijn de voorzittersverkiezingen van zijn partij. “Er is genoeg jong talent en dan is het aan één van hen.” (INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content