Bart De Wever: ‘Kiezer krijgt kans om nee te zeggen tegen dictaten van PS’

© Belga

‘Natuurlijk hebben de gemeenteraadsverkiezingen een nationale betekenis. De kiezer krijgt voor het eerst de kans om neen te zeggen tegen de dictaten van de PS.’ Dat zegt Bart De Wever.

Zeer tegen de zin van de andere politieke partijen, maakt N-VA van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober een graadmeter voor de nationale politiek. Volgens de partij van Bart De Wever brengen we straks niet alleen onze stem uit voor een lokale partij of kandidaat, maar geven we ook een oordeel over het beleid van de regering Di Rupo 1.

Straf Di Rupo

In een interview met ons zusterblad Le Vif stelde N-VA-kamerfractieleider Jan Jambon de zaken voor het eerst op scherp. “Als de Vlamingen Di Rupo willen straffen, dan kunnen ze dat in oktober,” aldus Jambon. “Het wordt het eerste rendez-vous van de kiezer met de politieke partijen na de eedaflegging van de regering-Di Rupo. Dit jaar is een beslissende etappe op weg naar 2014. Dat jaar vindt de grote confrontatie plaats tussen de regeringspartijen en de oppositie, met name de N-VA.”

Absurd

Sindsdien laten alle politieke partijen weten dat de gemeenteraadsverkiezingen wat hen betreft geen enkel uitstaans hebben met het beleid dat de regering voert. ‘Nonsens,’ zei premier Elio Di Rupo over de vergelijking. ‘Absurd,’ zei Open VLD-voorzitter Alexander De Croo.

N-VA-voorzitter Bart De Wever herhaalde in Terzake dat zijn partij de federale politiek wel degelijk wil laten meespelen in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

‘Het is de eerste keer dat de kiezer de kans krijgt om een oordeel te vellen over de keuze van de N-VA om nee te zeggen tegen de dictaten van de PS. Tot op heden hebben we een campagne gevoerd waarin we nationale thema’s onder de aandacht brengen.

Het is de eerste keer dat de kiezer mag spreken sinds de vorming van de regering. Uiteraard hebben de gemeenteraadsverkiezingen dan ook een nationale betekenis.’ (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content