Bart De Wever blij met terugkeer ‘verloren zoon’ Pol Van Den Driessche

Pol Van Den Driescche is door Bart De Wever voorgesteld als de lijsttrekker in Brugge voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij zal ook mediatraining geven aan N-VA-politici.

Bart De Wever heeft in Brugge Pol Van Den Driessche voorgesteld als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Van Den Driessche was tot voor kort aan de slag bij VTM als politiek analist, na voor de CD&V senator geweest te zijn.

De N-VA was reeds langer aan het zoeken naar een kopman en kapitein voor de partij in Brugge.

Pol Van Den Driessche wordt niet alleen de lijsttrekker voor de N-VA in Brugge voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar zal door de partij ook ingezet worden voor mediatraining voor de verschillende N-VA politici. De N-VA hoopt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen deel te kunnen uitmaken van de beleidsploeg in het Brugse stadsbestuur.

Pol Van Den Driessche dankte tijdens de persconferentie de leiding van VTM voor het vertrouwen dat ze hem gaven.

Van Den Driessche: ‘Breuk kartel grootste teleurstelling’

Toen hij door de CD&V niet gecoöpteerd werd na de federale verkiezingen, kwam hij plots zonder job te zitten. De commerciële zender haalde hem toen binnen als politiek analist. Volgens Van Den Driessche kan niemand hem verwijten dat hij in dat jaar ooit een politieke stelling zou ingenomen hebben.

De breuk van het kartel was voor de Bruggeling de grootste teleurstelling, klinkt het nu. Van Den Driessche geloofde in een brede volkspartij. Hij is dan ook van mening dat hij zich niet meer moet verantwoorden bij de CD&V voor zijn overstap naar de N-VA en begrijpt sommige reacties vanuit de CD&V niet. Van Den Driessche onderstreept dat hij geen enkele rancune heeft tegen de CD&V en dat hij geen enkele partij wil uitsluiten om samen een coalitie mee te sluiten, maar de kiezer moet wel eerst oordelen.

Bart De Wever: ‘Verloren zoon’

Op 7 maart zal de N-VA de andere kandidaten voorstellen die een plaats op de lijst zullen krijgen. Bart De Wever is alvast gelukkig dat de “verloren zoon” terugkeert. Van Den Driessche is geen onbekende voor de Vlaams-nationalistische en Brugse politiek.

Hij heeft een Volksunie-verleden, en was van 1983 tot 1988 VU-gemeenteraadslid in Brugge. Daarna ging hij in de journalistiek, om in 2007 terug te keren naar de politiek. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content