Video | Nieuws

Auto’s drijven door Spaanse straten (video)

Zware regenval heeft de afgelopen dagen voor veel wateroverlast gezorgd in Zuid-Spanje. De stad Adra, in de buurt van Almeria, werd het zwaarst getroffen. Op beelden is te zien hoe de straten in kolkende rivieren veranderden. Tientallen auto’s en vrachtwagens worden meegesleurd door het krachtige water.

In het plaatsje Rubite in de provincie Granada kwam een 61-jarige man om het leven. Net als op de beelden werd ook zijn auto meegesleurd door het kolkende water. Zijn lichaam werd enkele kilometer verderop levenloos teruggevonden. In de omgeving van Málaga aan de Costa del Sol veroorzaakte hevige regenval verkeerschaos. Op sommige plaatsen viel tot 80 liter water per vierkante meter.

Een aantal wegen moest door het hoge water gesloten worden, ook de invalsweg naar de luchthaven van Málaga moest dicht. Een tiental internationale vluchten werd door de slechte zichtbaarheid van Málaga naar Sevilla omgeleid.

Zware regenval heeft de afgelopen dagen voor veel wateroverlast gezorgd in Zuid-Spanje. De stad Adra, in de buurt van Almeria, werd het zwaarst getroffen. Op beelden is te zien hoe de straten in kolkende rivieren veranderden. Tientallen auto’s en vrachtwagens worden meegesleurd door het krachtige water. In het plaatsje Rubite in de provincie Granada kwam een 61-jarige man om het leven. Net als op de beelden werd ook zijn auto meegesleurd door het kolkende water. Zijn lichaam werd enkele kilometer verderop levenloos teruggevonden. In de omgeving van Málaga aan de Costa del Sol veroorzaakte hevige regenval verkeerschaos. Op sommige plaatsen viel tot 80 liter water per vierkante meter. Een aantal wegen moest door het hoge water gesloten worden, ook de invalsweg naar de luchthaven van Málaga moest dicht. Een tiental internationale vluchten werd door de slechte zichtbaarheid van Málaga naar Sevilla omgeleid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content