Slechts 1 op de 7 dieselrijders legt 25.000 of meer kilometer af per jaar en doet daarmee een voordeel. Dat blijkt uit de 'Mobiliteitsbarometer' van mobiliteitsorganisatie VAB, bericht VRT-nieuwsredactie.

"Wie weinig kilometers met een dieselwagen rijdt, gaat vooral veel betalen aan onderhoudskosten", zegt Joni Junes van VAB.

Mensen die korte afstanden afleggen of vaak rondrijden in een stad kiezen volgens Junes beter voor een benzinewagen. "Met een dieselwagen wordt er meer roet en uitstoot gegenereerd, wat slechter is voor het milieu. De overheid heeft in het verleden een verkeerd signaal gegeven met de CO2-premie. Die is nu afgeschaft." (Belga/TV)

Slechts 1 op de 7 dieselrijders legt 25.000 of meer kilometer af per jaar en doet daarmee een voordeel. Dat blijkt uit de 'Mobiliteitsbarometer' van mobiliteitsorganisatie VAB, bericht VRT-nieuwsredactie."Wie weinig kilometers met een dieselwagen rijdt, gaat vooral veel betalen aan onderhoudskosten", zegt Joni Junes van VAB. Mensen die korte afstanden afleggen of vaak rondrijden in een stad kiezen volgens Junes beter voor een benzinewagen. "Met een dieselwagen wordt er meer roet en uitstoot gegenereerd, wat slechter is voor het milieu. De overheid heeft in het verleden een verkeerd signaal gegeven met de CO2-premie. Die is nu afgeschaft." (Belga/TV)