Yamaha met vier wielen

27/10/17 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:45

Bron: Belga

Het thema van Yamaha Motor op de 45ste Tokyo Motor Show 2017 is "Yamaha's Garage of the Future: Reflecting the Future". Houdt die toekomst het midden tussen een motor en een auto? Voor Yamaha gaat de toekomst duidelijk in die richting, want de motorfabrikant toont diverse nieuwigheden.

In Tokyo werden deze week verschillende prototypes voorgesteld, maar het hoogtepunt van de show was deze bijzondere maar vooral productierijpe motorfiets: de Yamaha Niken, een variante met drie wielen op basis van de MT-09 roadster. Die roadster is één van de bestsellers uit het gamma en wordt aangedreven door een driecilinder motor van 850 cc. De machine wordt beschouwd als een scooter met drie wielen en daarom is er geen motorrijbewijs vereist, een autorijbewijs B volstaat. Onder motorrijders wordt dit model momenteel met gemengde gevoelens onthaald.

Een andere nieuwigheid is de Tritown, een machine met drie wielen waarmee je rechtopstaand rijdt. De bestuurder gebruikt zijn evenwicht om de machine te controleren. De MWC-4 telt vier wielen die paarsgewijs worden opgesteld zoals bij de Niken. Dit moet vooral een wendbare motorfiets zijn voor de stad die bovenal een leuke rijervaring wil bieden. De machine wordt aangedreven door elektromotoren en krijgt ook een benzinemotor voor extra autonomie.

Tot slot is er de Cross Hub Concept, een speels prototype dat blijkbaar op basis van een quad werd ontwikkeld. De bestuurder kan tal van spullen kwijt in de laadbak. Deze machine is geschikt voor werk of vrije tijd en door zijn compacte afmetingen is de Cross Hub perfect bruikbaar is in de stad.(Belga)

Onze partners