Team Sky gebruikt de Ford Mondeo's onder andere voor Parijs-Roubaix: "de hel van het Noorden", voor de wielerkenners. Het gaat echter ook om volgwagens. Ford heeft haar testinfrastructuur in Lommel ter beschikking gesteld . Dat is een ontwikkelingscentrum waar Team Sky een en ander in realistische omstandigheden kan uittesten. Op de site beschikt men over ruim 80 km testparcours met erg complexe wegen die som vergelijkbaar zijn met het parcours van Parijs-Roubaix.

De Mondeo's beschikken over vierwielaandrijving en kunnen in Lommel perfect worden uitgerust en afgesteld. Deze modellen krijgen verder een adaptieve demping en werden aangepast om ongeveer 400 kg materiaal (reservefietsen, onderdelen,¿) te kunnen vervoeren tijdens de extreme omstandigheden van de wielerkoers. De bodemspeling werd 20 mm verhoogd en er komt een bescherming van de onderkant in aluminium van 5 mm. Dat komt vooral van pas op de gehavende kasseistroken. Zo raken onderstel, remmen en differentieel niet beschadigd. Op die manier kunnen deze hulpvoertuigen de renners zo snel mogelijk helpen. Niets wordt aan het toeval overgelaten. (Belga)

Team Sky gebruikt de Ford Mondeo's onder andere voor Parijs-Roubaix: "de hel van het Noorden", voor de wielerkenners. Het gaat echter ook om volgwagens. Ford heeft haar testinfrastructuur in Lommel ter beschikking gesteld . Dat is een ontwikkelingscentrum waar Team Sky een en ander in realistische omstandigheden kan uittesten. Op de site beschikt men over ruim 80 km testparcours met erg complexe wegen die som vergelijkbaar zijn met het parcours van Parijs-Roubaix. De Mondeo's beschikken over vierwielaandrijving en kunnen in Lommel perfect worden uitgerust en afgesteld. Deze modellen krijgen verder een adaptieve demping en werden aangepast om ongeveer 400 kg materiaal (reservefietsen, onderdelen,¿) te kunnen vervoeren tijdens de extreme omstandigheden van de wielerkoers. De bodemspeling werd 20 mm verhoogd en er komt een bescherming van de onderkant in aluminium van 5 mm. Dat komt vooral van pas op de gehavende kasseistroken. Zo raken onderstel, remmen en differentieel niet beschadigd. Op die manier kunnen deze hulpvoertuigen de renners zo snel mogelijk helpen. Niets wordt aan het toeval overgelaten. (Belga)