Dat heeft Audi bekendgemaakt. Het gaat om een deelname in de winst van het bedrijf (Mitarbeitererfolgsbeteiligung) van 729 euro bruto en een bonus van 2.845 euro bruto verbonden aan de resultaten van de Brusselse fabriek (Audi Brussels Ergebnisbeteiligung).

Vorig jaar kregen de Brusselse werknemers een bonus van ongeveer 3.600 euro. Voor hun prestaties in 2012 kregen de werknemers in Vorst een bonus van 4.030 euro, of ongeveer twee maanden nettoloon.

De Duitse werknemers mogen dit jaar rekenen op een gemiddelde bonus van 6.540 euro. In 2013 was dat gemiddeld 6.900 euro, maar dit jaar moesten de bonusgelden over meer werknemers verdeeld worden. In 2012, toen de operationele winst hoger uitkwam, bedroegen de bonussen voor de Duitse werknemers zelfs meer dan 8.000 euro.

De bonussen van de Belgische werknemers mogen evenwel niet zomaar vergeleken worden met die van de Duitse, wegens de verschillende loon- en belastingsituaties in beide landen en verschillende berekeningswijzen. (Belga/KVDA)

Dat heeft Audi bekendgemaakt. Het gaat om een deelname in de winst van het bedrijf (Mitarbeitererfolgsbeteiligung) van 729 euro bruto en een bonus van 2.845 euro bruto verbonden aan de resultaten van de Brusselse fabriek (Audi Brussels Ergebnisbeteiligung).Vorig jaar kregen de Brusselse werknemers een bonus van ongeveer 3.600 euro. Voor hun prestaties in 2012 kregen de werknemers in Vorst een bonus van 4.030 euro, of ongeveer twee maanden nettoloon. De Duitse werknemers mogen dit jaar rekenen op een gemiddelde bonus van 6.540 euro. In 2013 was dat gemiddeld 6.900 euro, maar dit jaar moesten de bonusgelden over meer werknemers verdeeld worden. In 2012, toen de operationele winst hoger uitkwam, bedroegen de bonussen voor de Duitse werknemers zelfs meer dan 8.000 euro. De bonussen van de Belgische werknemers mogen evenwel niet zomaar vergeleken worden met die van de Duitse, wegens de verschillende loon- en belastingsituaties in beide landen en verschillende berekeningswijzen. (Belga/KVDA)