Wereldpremière voor de Corvette Grand Sport in Genève

02/03/16 om 20:25 - Bijgewerkt om 20:25

Bron: Belga

De gloednieuwe Corvette Grand Sport 2017 en de nieuwe Camaro 2016 zijn de sterren van de Chevrolet-stand in Genève. Op het salon van Genève 2016 viert Chevrolet de wereldpremière van de nieuwe Corvette Grand Sport. Ook de Chevrolet Camaro model 2016 maakt zijn Europees debuut.

De nieuwe Corvette Grand Sport heeft Corvette Racing-dna en kan op heel wat belangstelling rekenen op de Zwitserse motorshow. Hij combineert een lichtgewicht architectuur, een aerodynamica met het oog op circuitgebruik, Michelin-banden en een atmosferische motor. De wagen haalt in bochten 1,05 G en zelfs 1,2 G voor de Z07.

De Grand Sport kan je als coupé of als cabriolet bestellen. In de Verenigde Staten is hij leverbaar vanaf deze zomer en in september wordt hij ook in Europa verwacht. Chevrolet lanceert in Europa voor het eerst de Camaro die inmiddels aan zijn zesde generatie toe is. De nieuwe Camaro krijgt een expressiever en eerder uitgerekt koetswerk. De wagen krijgt ook de jongste generatie verlichting en beschikt over ledtechnologie en maakt het verschil met extra vermogen.

Verder weegt hij minder en is hij beschikbaar met een breder gamma motoren. Zo is er een nieuwe 2.0 turbomotor die 276 pk sterk is een 400 Nm aan trekkracht levert. Zo spurt hij in 6 seconden van 0 tot 100 km/u. De wagen is vanaf juni leverbaar in Europa. De (Duitse) instapprijs bedraagt 39.900 euro.(Belga)

Onze partners