Het World Endurance Championship (WEC) 2017 bestaat uit negen manches, met de 24 Uren van Le Mans (die op 17-18 juni wordt verreden) als onbetwistbaar hoogtepunt van het seizoen. Het kampioenschap werd drie weken geleden op gang geschoten in Silverstone (GB) waar duidelijk werd dat de tenoren enorm aan elkaar gewaagd zijn. In een secondestrijd haalde de Toyota TSO50 het net van zijn grote concurrent, de Porsche 919. Door het forfait van Audi vechten beide merken dit jaar een bitsig duel uit, want in de LMP1 topklasse voor hybride prototypes is verder nog enkel een privé Enso-CLM aanwezig.

Bij de LMP2 en GT's ligt de strijd meer open en er wordt een zeer spannend raceverloop verwachten. Zeker als de weergoden hun kuren krijgen in onze Ardennen. Fans kunnen er in ieder geval volop genieten van een peleton dat bestaat uit Oreca, Alpine, Ferrari 488, Porsche 911 RSR, Ford GT en Aston Martin Vantage. Vandaag staan de oefenritten en kwalificaties op het programma. Zaterdag 5 mei wordt de start van de 6-uursrace om 14u30 gegeven.(Belga)

Het World Endurance Championship (WEC) 2017 bestaat uit negen manches, met de 24 Uren van Le Mans (die op 17-18 juni wordt verreden) als onbetwistbaar hoogtepunt van het seizoen. Het kampioenschap werd drie weken geleden op gang geschoten in Silverstone (GB) waar duidelijk werd dat de tenoren enorm aan elkaar gewaagd zijn. In een secondestrijd haalde de Toyota TSO50 het net van zijn grote concurrent, de Porsche 919. Door het forfait van Audi vechten beide merken dit jaar een bitsig duel uit, want in de LMP1 topklasse voor hybride prototypes is verder nog enkel een privé Enso-CLM aanwezig.Bij de LMP2 en GT's ligt de strijd meer open en er wordt een zeer spannend raceverloop verwachten. Zeker als de weergoden hun kuren krijgen in onze Ardennen. Fans kunnen er in ieder geval volop genieten van een peleton dat bestaat uit Oreca, Alpine, Ferrari 488, Porsche 911 RSR, Ford GT en Aston Martin Vantage. Vandaag staan de oefenritten en kwalificaties op het programma. Zaterdag 5 mei wordt de start van de 6-uursrace om 14u30 gegeven.(Belga)