Waarom geen Skoda Kodiaq Pick-up?

Waarom geen Skoda Kodiaq Pick-up? © belga

De leerlingen van de school voor technische auto-opleidingen van Skoda kwamen op de proppen met een origineel studieproject: zij bouwden een pick-up op basis van de Kodiaq, die Mountiaq werd gedoopt.

Deze projecten voeren de leerlingen van de Skoda-school al uit sedert 2014. Daarbij mogen ze hun creativiteit volledig de vrije loop laten, zolang er maar gewerkt wordt op basis van een model uit het gamma. Men neemt deze opdracht trouwens heel serieus, want dit keer kropen er maar liefst 2.000 werkuren in.

De studenten haalden een deel van het dak van de Kodiaq om achteraan een laadbak te creëren. Meteen werden ook de deuren aan de nieuwe proporties van het voertuig aangepast. Een van de grote uitdagingen bestond er in de laadbak en de achterklep volledig functioneel te maken.

De Mountiaq is 5 meter lang, 2 meter breed en 1,71 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2.788 millimeter en het voertuig weegt 2,5 ton. Om de offroadcapaciteiten te verbeteren werd ook de bodemvrijheid met de 10 centimeter vergroot vergeleken met de Kodiaq Scout. Verder leveren nieuwe, stoere velgen een breder spoor op. En voor de aandrijving zorgt de 190 pk sterke 2.0 TSI van het huis.

Tal van fraaie stilistische details bezorgen de Skoda Mountiaq een exclusieve en moderne identiteit. Jammer genoeg blijft dit een uniek exemplaar, ook al zouden heel wat liefhebbers wellicht dolgraag het stuur van deze pick-up in handen nemen.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content