"Een buggy is meer dan een auto. Hij staat voor energie en dynamiek op vier wielen. Deze elementen zijn aanwezig in onze nieuwste creatie, die toont hoe een moderne interpretatie van deze klassieker er kan uitzien, terwijl meteen ook de link naar de elektrische mobiliteit wordt gelegd", verklaart Klaus Bischoff, designchef bij Volkswagen.

Het concept van deze 100% elektrische buggy haalde de mosterd bij zijn Californische voorgangers. Toen werd een Kever-chassis als basis gebruikt. Nu doet het nieuwe MEB-platform dienst, dat voor alle elektrische Volkswagens is voorzien. Deze interpretatie blijft trouw aan het originele buggy concept en heeft evenmin een dak of deuren en kreeg op zijn beurt grote wielen met terreinbanden. Men schat dat er vroeger zo'n 250.000 buggy's op basis van de Kever werden gebouwd. Krijgt dit verhaal nu weer een nieuw hoofdstuk? Meer nieuws op het Salon van Genève dat begin maart van start gaat.(Belga)

"Een buggy is meer dan een auto. Hij staat voor energie en dynamiek op vier wielen. Deze elementen zijn aanwezig in onze nieuwste creatie, die toont hoe een moderne interpretatie van deze klassieker er kan uitzien, terwijl meteen ook de link naar de elektrische mobiliteit wordt gelegd", verklaart Klaus Bischoff, designchef bij Volkswagen.Het concept van deze 100% elektrische buggy haalde de mosterd bij zijn Californische voorgangers. Toen werd een Kever-chassis als basis gebruikt. Nu doet het nieuwe MEB-platform dienst, dat voor alle elektrische Volkswagens is voorzien. Deze interpretatie blijft trouw aan het originele buggy concept en heeft evenmin een dak of deuren en kreeg op zijn beurt grote wielen met terreinbanden. Men schat dat er vroeger zo'n 250.000 buggy's op basis van de Kever werden gebouwd. Krijgt dit verhaal nu weer een nieuw hoofdstuk? Meer nieuws op het Salon van Genève dat begin maart van start gaat.(Belga)