Deze beslissing kan gevolgen hebben voor andere onderdelen van het bedrijf, aangezien de automaker de kapitaaluitgaven wil terugbrengen tot 6 procent van de omzet. Het vijfjarenplan zou momenteel door de raad van toezicht worden bestudeerd en later op de dag officieel worden bekendgemaakt.

De productie van elektrische auto's voor de Europese markt zou naar verwachting gebeuren in de Duitse fabriek in Zwickau.

Eerder meldde Volkswagen al dat het 12 miljard euro in de ontwikkeling en productie van duurzaam aangedreven modellen in China wil steken. De Duitse automaker wil minstens veertig modellen lokaal gaan produceren.(Belga)

Deze beslissing kan gevolgen hebben voor andere onderdelen van het bedrijf, aangezien de automaker de kapitaaluitgaven wil terugbrengen tot 6 procent van de omzet. Het vijfjarenplan zou momenteel door de raad van toezicht worden bestudeerd en later op de dag officieel worden bekendgemaakt.De productie van elektrische auto's voor de Europese markt zou naar verwachting gebeuren in de Duitse fabriek in Zwickau.Eerder meldde Volkswagen al dat het 12 miljard euro in de ontwikkeling en productie van duurzaam aangedreven modellen in China wil steken. De Duitse automaker wil minstens veertig modellen lokaal gaan produceren.(Belga)