VW lanceert Polo GTI

De lancering van een sportieve versie zoals deze VW Polo GTI, wordt stilaan eerder uitzondering dan regel. © GF

In tijden dat constructeurs vooral elektrisch aangedreven of CO2-vriendelijke modellen aankondigen, is de lancering van een sportieve versie met een klassieke verbrandingsmotor een uitzonderlijke gebeurtenis. Meer nog, dit soort auto’s worden als ‘de laatste der mohikanen’ aanzien… Hoewel VW zopas te kennen gaf dat het merk vanaf 2035 wil stoppen met de verkoop van ICE (internal combustion engines), komt er na de update van de Polo toch nog een gefacelifte versie van de Polo GTI.

Deze snelle Polo is te herkennen aan de vernieuwde snuit met waarbij de specifieke ledstrip (die wordt afgewerkt met een rood lijntje) de koplampen met elkaar verbindt.

Zowel de snuit als de achterklep wordt voorzien van een groot VW-embleem en achteraan staat daar het drieletterwoord GTI onder. De achterklep krijgt vernieuwde lichtunits met ledtechnologie en links onderaan wordt een sportieve dubbele uitlaat gemonteerd.

Verwende Polo-rijders kunnen ook kiezen voor intelligente Matrix ledkoplampen die de weg zo fel mogelijk verlichten en zonder het tegemoetkomend verkeer te verblinden. Rijhulpsystemen zoals een een intelligente cruise control en een spoorassistent worden standaard voorzien.

Deze potige Polo wordt net als zijn voorganger aangedreven door de tweeliter TFSI-benzinemotor die aan een gerobotiseerde DSG-automaat wordt gekoppeld. De turbo benzinemotor levert 204 pk en deze Polo GTI zou al in het najaar van 2021 bij de dealer staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content