VW ID.7 ook als ruime break

Alain De Jong

De elektrische Volkswagen ID.7 krijgt ook een breakvariant die de naam Tourer zal dragen en zeer ruim uitvalt.

In het elektrische gamma van Volkswagen moet de ID.7 de rol van de Passat innemen als populaire gezins- en bedrijfswagen. Dat betekent natuurlijk dat er voor dit model ook een plaats als break is weggelegd. Die versie werd intussen getoond en heeft ook al een naam. De bekende typering Variant werd afgevoerd en de keuze voor de uitvoering met laadbak werd Tourer.

Niet bijster origineel, maar kom. Belangrijker is dat deze bijna 5 meter lange ID.7 Tourer voldoende ruimte en functionaliteiten biedt met een koffervolume van 545 liter dat met de neergeklapte achterbank kan uitgroeien tot 1.714 liter.

700 km

Bij de lancering zal de ID.7 Tourer enkel beschikbaar zijn met achterwielaandrijving en kunnen rekenen op een volledig nieuwe elektromotor van 210 kW en 545 Nm, die meer koppel levert en minder stroom verbruikt dan de oude krachtbron. De bekende 77 kWh-batterij zou in deze configuratie goed zou zijn voor een WLTP-rijbereik van bijna 620 kilometer. Later zou er nog een accu van 85 kWh bijkomen, die niet alleen een actieradius van meer dan 700 kilometer op een enkele lading biedt, maar ook sneller kan opladen aan gelijkstroom tot een vermogen van 200 kW.

In België komt de Volkswagen ID.7 Tourer in het voorjaar van 2024 op de markt en zal hij wellicht een goede 1.500 euro meer kosten dan de berline, waarvan de basisversie momenteel 66.340 euro kost.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content