Volvo vindt dat de wereldwijde autoindustrie moet streven naar de introductie van een gestandaardiseerde oplaadinfrastructuur voor elektrische wagens, zegt Dr. Peter Mertens, de Senior Vice President Research & Development van het bedrijf. Om dit plan te ondersteunen, heeft Volvo beslist om zich achter het Charging Interface Initiative te scharen, een consortium van belanghebbenden dat werd opgericht om hun Combined Charging System (CCS) te vestigen als de standaard voor het opladen van door batterijen aangedreven wagens.

Volvo is een van de leidinggevende fabrikanten van plug-inhybridewagens en zal terwijl het de komende jaren zijn volledige productportefeuille vervangt een plug-inhybridevariant aanbieden voor elk nieuw model. Het zal tegen 2019 een volledig elektrische wagen introduceren gebaseerd op zijn modulair SPA-architectuur. Om de toenemende populariteit van elektrische wagens te verstevigen en te garanderen dat klanten de technologie volledig omarmen, betoogt Dr. Mertens dat een eenvoudige, gestandaardiseerde, snelle en globale oplaadinfrastructuur noodzakelijk is.

"We zien dat er al een verschuiving naar volledig elektrische wagens aan de gang is, naarmate de batterijtechnologie steeds beter wordt, de kosten dalen en de oplaadinfrastructuur geïnstalleerd wordt", zegt Dr. Mertens. "Maar terwijl wij vanuit technologisch standpunt klaar zijn, is de oplaadinfrastructuur nog niet zo ver. Opdat de angst voor een lege batterij definitief tot het verleden zou behoren, is een globaal gestandaardiseerd oplaadsysteem broodnodig." (Belga)

Volvo vindt dat de wereldwijde autoindustrie moet streven naar de introductie van een gestandaardiseerde oplaadinfrastructuur voor elektrische wagens, zegt Dr. Peter Mertens, de Senior Vice President Research & Development van het bedrijf. Om dit plan te ondersteunen, heeft Volvo beslist om zich achter het Charging Interface Initiative te scharen, een consortium van belanghebbenden dat werd opgericht om hun Combined Charging System (CCS) te vestigen als de standaard voor het opladen van door batterijen aangedreven wagens.Volvo is een van de leidinggevende fabrikanten van plug-inhybridewagens en zal terwijl het de komende jaren zijn volledige productportefeuille vervangt een plug-inhybridevariant aanbieden voor elk nieuw model. Het zal tegen 2019 een volledig elektrische wagen introduceren gebaseerd op zijn modulair SPA-architectuur. Om de toenemende populariteit van elektrische wagens te verstevigen en te garanderen dat klanten de technologie volledig omarmen, betoogt Dr. Mertens dat een eenvoudige, gestandaardiseerde, snelle en globale oplaadinfrastructuur noodzakelijk is. "We zien dat er al een verschuiving naar volledig elektrische wagens aan de gang is, naarmate de batterijtechnologie steeds beter wordt, de kosten dalen en de oplaadinfrastructuur geïnstalleerd wordt", zegt Dr. Mertens. "Maar terwijl wij vanuit technologisch standpunt klaar zijn, is de oplaadinfrastructuur nog niet zo ver. Opdat de angst voor een lege batterij definitief tot het verleden zou behoren, is een globaal gestandaardiseerd oplaadsysteem broodnodig." (Belga)