Volvo Cars kondigde vandaag zijn voornemen aan om de bestaande lakstraat in zijn autofabriek in Torslanda te vervangen door een nieuwe. Zo wil de fabrikant het energieverbruik en de uitstoot van de werkplaats met minstens een derde verminderen. Dit initiatief maakt deel uit van de ambitie van het bedrijf om de wereldwijde productie tegen 2025 klimaatneutraal te maken.

Eerder (2018) werden ook al zonnepanelen op de site in Gent geïnstalleerd en - ook in 2018 - werd de productiesite in Skövde (Zweden) omgevormd tot de eerste klimaatneutrale assemblagefabriek in het wereldwijde Volvo-netwerk. De nieuwe lakstraat maakt deel uit van het omvangrijke investeringsplan van het bedrijf voor deze locatie. De start van de werken is gepland voor 2020.

Met 291.000 voertuigen die in 2018 werden geproduceerd, is de fabriek in Torslanda de grootste productie-eenheid van Volvo Cars. Er werken ongeveer 6.500 mensen en men bouwt er de 90 en 60 reeks die beide op het SPA platform rusten.(Belga)

Volvo Cars kondigde vandaag zijn voornemen aan om de bestaande lakstraat in zijn autofabriek in Torslanda te vervangen door een nieuwe. Zo wil de fabrikant het energieverbruik en de uitstoot van de werkplaats met minstens een derde verminderen. Dit initiatief maakt deel uit van de ambitie van het bedrijf om de wereldwijde productie tegen 2025 klimaatneutraal te maken.Eerder (2018) werden ook al zonnepanelen op de site in Gent geïnstalleerd en - ook in 2018 - werd de productiesite in Skövde (Zweden) omgevormd tot de eerste klimaatneutrale assemblagefabriek in het wereldwijde Volvo-netwerk. De nieuwe lakstraat maakt deel uit van het omvangrijke investeringsplan van het bedrijf voor deze locatie. De start van de werken is gepland voor 2020.Met 291.000 voertuigen die in 2018 werden geproduceerd, is de fabriek in Torslanda de grootste productie-eenheid van Volvo Cars. Er werken ongeveer 6.500 mensen en men bouwt er de 90 en 60 reeks die beide op het SPA platform rusten.(Belga)