Het zat er aan te komen. Na de nieuwe XC90, lanceert Volvo in het voorjaar de S90 als nieuwe luxueuze topberline, en uiteraard kon een breakvariante daarvan niet uitblijven. Het Zweedse merk onthulde zopas deze "90" met laadbak, die in de loop van 2017 op de markt komt. Het resultaat is bijzonder fraai met een goed compromis tussen ruimte en esthetiek, waarmee deze V90 ongetwijfeld één van de aantrekkelijkste breaks op de markt wordt.

De nieuwe V90 deelt het SPA-platform met de XC90 en S90 en maakt dus logisch gebruik van verwante technologieën op vlak van veiligheid (semi-autonoom rijden met de Pilot Assist en Animal Detection, een remfunctie voor dieren) en aandrijvingen. De blikvanger onder de motorkap wordt uiteraard T8 Twin Engine Plug-in Hybride die met zijn 410 pk zeer krachtig is, maar desondanks toch erg zuinig kan functioneren en bovendien ook 50 km zuiver elektrisch kan rijden.

Verder zal er keuze zijn uit onder meer de bekende T6 op benzine met 319 pk en de 235 pk sterke D5 diesel. In de cockpit is alles vrijwel identiek aan de berline en dus bijzonder strak gelijnd in de typische Volvo-stijl.(Belga)

Het zat er aan te komen. Na de nieuwe XC90, lanceert Volvo in het voorjaar de S90 als nieuwe luxueuze topberline, en uiteraard kon een breakvariante daarvan niet uitblijven. Het Zweedse merk onthulde zopas deze "90" met laadbak, die in de loop van 2017 op de markt komt. Het resultaat is bijzonder fraai met een goed compromis tussen ruimte en esthetiek, waarmee deze V90 ongetwijfeld één van de aantrekkelijkste breaks op de markt wordt. De nieuwe V90 deelt het SPA-platform met de XC90 en S90 en maakt dus logisch gebruik van verwante technologieën op vlak van veiligheid (semi-autonoom rijden met de Pilot Assist en Animal Detection, een remfunctie voor dieren) en aandrijvingen. De blikvanger onder de motorkap wordt uiteraard T8 Twin Engine Plug-in Hybride die met zijn 410 pk zeer krachtig is, maar desondanks toch erg zuinig kan functioneren en bovendien ook 50 km zuiver elektrisch kan rijden. Verder zal er keuze zijn uit onder meer de bekende T6 op benzine met 319 pk en de 235 pk sterke D5 diesel. In de cockpit is alles vrijwel identiek aan de berline en dus bijzonder strak gelijnd in de typische Volvo-stijl.(Belga)