Steden trekken enorme verkeersstromen aan van zowel auto's, vrachtwagens, fietsers als voetgangers. In deze context werkt Volvo Truck al geruime aan een betere communicatie tussen vrachtwagens en fietsers en voetgangers. Onder meer door de ontwikkeling van het gamma FE "Low Entry"-vrachtwagens met een lager chassis. Hierin zit de bestuurder lager en heeft hij dus een beter contact met zijn directe omgeving.

Verder kunnen de Volvo's FE Low Entry nog uitgerust worden met grote glaszones aan de deuren en de cabine om een beter zicht te hebben op de onmiddellijke omgeving. Een belangrijk detail, want de meeste dodelijke ongevallen met vrachtwagens hebben te maken met de dode hoek waarin de voetganger of de fietser zich bevindt.

Op iets technologischer vlak ontwikkelt Volvo ook automatische waarschuwingssystemen tussen vrachtwagens en fietsers via de wifi-straling van gsm's. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan Direct Vision Standard (DVS) die al deze technologieën en toepassingen groepeert.(Belga)

Steden trekken enorme verkeersstromen aan van zowel auto's, vrachtwagens, fietsers als voetgangers. In deze context werkt Volvo Truck al geruime aan een betere communicatie tussen vrachtwagens en fietsers en voetgangers. Onder meer door de ontwikkeling van het gamma FE "Low Entry"-vrachtwagens met een lager chassis. Hierin zit de bestuurder lager en heeft hij dus een beter contact met zijn directe omgeving. Verder kunnen de Volvo's FE Low Entry nog uitgerust worden met grote glaszones aan de deuren en de cabine om een beter zicht te hebben op de onmiddellijke omgeving. Een belangrijk detail, want de meeste dodelijke ongevallen met vrachtwagens hebben te maken met de dode hoek waarin de voetganger of de fietser zich bevindt.Op iets technologischer vlak ontwikkelt Volvo ook automatische waarschuwingssystemen tussen vrachtwagens en fietsers via de wifi-straling van gsm's. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan Direct Vision Standard (DVS) die al deze technologieën en toepassingen groepeert.(Belga)