De nieuwe XC60 ziet er niet alleen leuk uit met een look in de stijl van de XC90, maar zit ook boordevol knappe nieuwe technologie. Zo werd aan het City Safety-systeem de Steer Assist toegevoegd, waarvan onder andere het Oncoming Lane Mitigation-veiligheidssysteem gebruik maakt om de gevolgen van een frontale aanrijding te beperken, terwijl het Blind Spot Indication System (BLIS) het risico op aanrijdingen bij het wisselen van rijstrook probeert te beperken. Verder zorgt de optionele, geavanceerde semiautonome rijhulpfunctie Pilot Assist voor het sturen, versnellen en afremmen op goed gemarkeerde wegen bij snelheden tot 130 km/u in de nieuwe XC60.

De nieuwe Volvo XC60 maakt in zijn topversie gebruik van de T8 Twin Engine plug-in-hybride benzinemotor, die tot 407pk levert en van 0 naar 100 km/u spurt in 5,3 seconden. Daarnaast zijn ook de D4-dieselmotor met 190pk en de D5-motor met PowerPulse-technologie die 235pk haalt verkrijgbaar. Op benzine zijn de T5 met 254pk en de T6 met turbo- en compressor en een vermogen van 320pk en een koppel van 400Nm leverbaar.(Belga)

De nieuwe XC60 ziet er niet alleen leuk uit met een look in de stijl van de XC90, maar zit ook boordevol knappe nieuwe technologie. Zo werd aan het City Safety-systeem de Steer Assist toegevoegd, waarvan onder andere het Oncoming Lane Mitigation-veiligheidssysteem gebruik maakt om de gevolgen van een frontale aanrijding te beperken, terwijl het Blind Spot Indication System (BLIS) het risico op aanrijdingen bij het wisselen van rijstrook probeert te beperken. Verder zorgt de optionele, geavanceerde semiautonome rijhulpfunctie Pilot Assist voor het sturen, versnellen en afremmen op goed gemarkeerde wegen bij snelheden tot 130 km/u in de nieuwe XC60.De nieuwe Volvo XC60 maakt in zijn topversie gebruik van de T8 Twin Engine plug-in-hybride benzinemotor, die tot 407pk levert en van 0 naar 100 km/u spurt in 5,3 seconden. Daarnaast zijn ook de D4-dieselmotor met 190pk en de D5-motor met PowerPulse-technologie die 235pk haalt verkrijgbaar. Op benzine zijn de T5 met 254pk en de T6 met turbo- en compressor en een vermogen van 320pk en een koppel van 400Nm leverbaar.(Belga)