Volvo lanceert speciale vrachtwagenbatterijen

18/12/17 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:46

Bron: Belga

Volvo Trucks introduceert een nieuw type batterijen op zijn vrachtwagens dat de levenskwaliteit van de truckers aan boord moet verbeteren.

Volvo lanceert speciale vrachtwagenbatterijen

Volvo lanceert speciale vrachtwagenbatterijen © BELGA

Tot hiertoe moesten de truckers hun stroomverbruik (voor verwarming, koken, muziek, TV, ...) goed beheren tijdens hun pauzes, om niet in de problemen te komen bij het starten achteraf. Volvo lanceert daarom een nieuw batterijsysteem met een dubbel circuit: het ene om de motor te starten en het andere voor de apparaten en de accessoires aan boord. Zo is het voortaan altijd mogelijk de cabine warm te stoken en tegelijk te genieten van de TV, de computer en de koelkast.

Dit systeem maakt in plaats van de vertrouwde lood-zinkbatterijen, gebruik van een gelbatterij met een betere laadcapaciteit, zelfs in heel koude of heel warme omstandigheden. Daarmee wint de bestuurder merkelijk aan levenskwaliteit aan boord, zeker tijdens koude winternachten. Het comfortcircuit wordt telkens weer opgeladen tijdens de dagelijkse ritten. Het concept heeft ook een ecologische en economische impact, want nu laten de bestuurders vaak hun motor stationair draaien tijdens hun pauzes om over voldoende stroom te beschikken. Dat betekent een verbruik van zo'n 3 liter per uur en de nodige geluidsoverlast. De gelbatterij is ook heel wat duurzamer en vergt minder onderhoud.(Belga)

Onze partners