Volvo Cars wil vanaf 2017 de eerste fabrikant worden die wagens zonder sleutel aanbiedt. Volvo-klanten zullen dan een applicatie op hun smartphone kunnen gebruiken om de fysieke sleutel te vervangen door een digitale sleutel. Deze innovatieve technologie met Bluetooth zal automobilisten veel meer flexibiliteit bieden, zodat ze hun wagen op een geheel nieuwe manier zullen gaan gebruiken en delen.

Met de app kan de digitale sleutel op de smartphone van de gebruiker alles doen waarvoor nu nog een fysieke sleutel nodig is, zoals het vergrendelen en ontgrendelen van de deuren of de koffer, het starten van de motor, en nog veel meer. Bovendien zullen klanten ook meer dan één digitale sleutel kunnen ontvangen op hun app en dus toegang hebben tot verschillende wagens op verschillende locaties, naargelang hun veranderende mobiliteitsbehoeften. Dankzij de digitale sleutel wordt bijvoorbeeld het delen van een wagen een fluitje van een cent, want eigenaars zullen hun digitale sleutel naar de smartphone van anderen kunnen sturen, zodat familieleden, vrienden of collega's de wagen eveneens kunnen gebruiken.

Daarnaast kan men met de app ook overal ter wereld een huurwagen boeken en betalen, waarbij de digitale autosleutel rechtstreeks naar de smartphone wordt gestuurd. Bij aankomst zou een klant dan heel eenvoudig de huurwagen kunnen vinden via gps, hem ontgrendelen en gewoon vertrekken, zonder de ellenlange rij aan de balie in de luchthaven of het station te moeten trotseren.(Belga)

Volvo Cars wil vanaf 2017 de eerste fabrikant worden die wagens zonder sleutel aanbiedt. Volvo-klanten zullen dan een applicatie op hun smartphone kunnen gebruiken om de fysieke sleutel te vervangen door een digitale sleutel. Deze innovatieve technologie met Bluetooth zal automobilisten veel meer flexibiliteit bieden, zodat ze hun wagen op een geheel nieuwe manier zullen gaan gebruiken en delen.Met de app kan de digitale sleutel op de smartphone van de gebruiker alles doen waarvoor nu nog een fysieke sleutel nodig is, zoals het vergrendelen en ontgrendelen van de deuren of de koffer, het starten van de motor, en nog veel meer. Bovendien zullen klanten ook meer dan één digitale sleutel kunnen ontvangen op hun app en dus toegang hebben tot verschillende wagens op verschillende locaties, naargelang hun veranderende mobiliteitsbehoeften. Dankzij de digitale sleutel wordt bijvoorbeeld het delen van een wagen een fluitje van een cent, want eigenaars zullen hun digitale sleutel naar de smartphone van anderen kunnen sturen, zodat familieleden, vrienden of collega's de wagen eveneens kunnen gebruiken. Daarnaast kan men met de app ook overal ter wereld een huurwagen boeken en betalen, waarbij de digitale autosleutel rechtstreeks naar de smartphone wordt gestuurd. Bij aankomst zou een klant dan heel eenvoudig de huurwagen kunnen vinden via gps, hem ontgrendelen en gewoon vertrekken, zonder de ellenlange rij aan de balie in de luchthaven of het station te moeten trotseren.(Belga)