De Volvo V40 modeljaar 2017 herken je meteen aan zijn bijgewerkt snoetje met een hertekende grille en koplampen in 'Thor's Hammer' stijl die al eerder op de 90-reeks opdoken. Verder voorziet de Zweedse constructeur nieuwe koetswerkkleuren, andere velgendesigns en uitgebreidere uitrustingsmogelijkheden met ook nieuwe interieurbekledingen. Op technisch vlak is de gereduceerde CO2-uitstoot (89 g/km) van de D2 (diesel) de belangrijkste ingreep. Een leuk gadget op de gefacelifte V40 is de Flic-knop die geprogrammeerd kan worden om tal van taken (zoals het afsluiten van de auto of het activeren van de voorwarming) via die ene knop uit te laten voeren. Dit systeem is meteen compatibel met Volvo On Call, de smartphone applicatie waarmee de bestuurder van op afstand toegang en controle krijgt over diverse geïntegreerde functies van de V40.

Met deze update kan de V40, die in 2012 op de markt kwam, er weer een tijdje tegenaan en zijn succesvolle carrière verderzetten. Daar rekent Volvo sterk op. "De V40 is het bestverkochte Volvo-model in Europa en het op een na populairste model wereldwijd; het is met andere woorden een zeer belangrijke wagen voor het bedrijf. Met de updates voor modeljaar 2017 maken we dit al erg succesvolle model nog aantrekkelijker voor klanten in dit segment", aldus Björn Annwall, Senior Vice President, Sales, Marketing en Customer Service bij Volvo Car Group.

(Belga)

De Volvo V40 modeljaar 2017 herken je meteen aan zijn bijgewerkt snoetje met een hertekende grille en koplampen in 'Thor's Hammer' stijl die al eerder op de 90-reeks opdoken. Verder voorziet de Zweedse constructeur nieuwe koetswerkkleuren, andere velgendesigns en uitgebreidere uitrustingsmogelijkheden met ook nieuwe interieurbekledingen. Op technisch vlak is de gereduceerde CO2-uitstoot (89 g/km) van de D2 (diesel) de belangrijkste ingreep. Een leuk gadget op de gefacelifte V40 is de Flic-knop die geprogrammeerd kan worden om tal van taken (zoals het afsluiten van de auto of het activeren van de voorwarming) via die ene knop uit te laten voeren. Dit systeem is meteen compatibel met Volvo On Call, de smartphone applicatie waarmee de bestuurder van op afstand toegang en controle krijgt over diverse geïntegreerde functies van de V40.Met deze update kan de V40, die in 2012 op de markt kwam, er weer een tijdje tegenaan en zijn succesvolle carrière verderzetten. Daar rekent Volvo sterk op. "De V40 is het bestverkochte Volvo-model in Europa en het op een na populairste model wereldwijd; het is met andere woorden een zeer belangrijke wagen voor het bedrijf. Met de updates voor modeljaar 2017 maken we dit al erg succesvolle model nog aantrekkelijker voor klanten in dit segment", aldus Björn Annwall, Senior Vice President, Sales, Marketing en Customer Service bij Volvo Car Group.(Belga)