De Duitse automerken - op uitzondering van Opel - beleven gouden tijden. Maar niet alles wat blinkt is goud. Zo heeft VW-baas Martin Winterkorn aan zijn kaderleden laten weten dat het VW-concern rekening houdt met een forse daling van de winst van zo'n 4 à 5 miljard, als gevolg van de economische recessie en de stijgende personeelskosten (+ 19 %). Ook de hoog oplopende investeringen in moderne technologie en nieuwe fabrieken drukken zwaar op de rendabiliteit.

Een en ander is een streep door de rekening van de VW-baas die een ingrijpend besparingsplan voorbereidt. Gedacht wordt aan een besparing van zo'n 1.000 euro per auto. Die ingreep is nodig om van Volkswagen de nummer één in de wereld te maken tegen uiterlijk 2018. Naar verluidt produceert concurrent Hyundai 20 à 30 procent goedkoper dan VW.

De Duitse automerken - op uitzondering van Opel - beleven gouden tijden. Maar niet alles wat blinkt is goud. Zo heeft VW-baas Martin Winterkorn aan zijn kaderleden laten weten dat het VW-concern rekening houdt met een forse daling van de winst van zo'n 4 à 5 miljard, als gevolg van de economische recessie en de stijgende personeelskosten (+ 19 %). Ook de hoog oplopende investeringen in moderne technologie en nieuwe fabrieken drukken zwaar op de rendabiliteit.Een en ander is een streep door de rekening van de VW-baas die een ingrijpend besparingsplan voorbereidt. Gedacht wordt aan een besparing van zo'n 1.000 euro per auto. Die ingreep is nodig om van Volkswagen de nummer één in de wereld te maken tegen uiterlijk 2018. Naar verluidt produceert concurrent Hyundai 20 à 30 procent goedkoper dan VW.