Optisch herken je de vernieuwde Tiguan aan het radiatorrooster zodat de neus van de compacte SUV beter aansluit bij de rest van de VW-line-up. Deze vormtaal werd overigens ingezet met de actuele Touareg en uiteraard de nieuwste Golf 8. VW monteert ook ledlichttechnologie rondom en centraal op de achterklep leest men de naam TIGUAN.

De grootste veranderingen zitten onderhuids, te beginnen met een nieuw gamma motoren waar ook een plug-in hybride motorisatie wordt voorzien. Die heeft een systeemvermogen van 245 pk en maakt gebruik van de 1.4 TSi benzinemotor in combinatie met een elektromotor. Het zuiver elektrische rijbereik bedraagt 50 km. De nieuwe topversie van de Tiguan is de 'R'-versie met een tweeliter TFSI die tot 320 pk levert.

Binnenin zet de Tiguan voornamelijk in op bijkomende connectiviteit. De VW biedt oplossingen voor iedereen dankzij het MIB3-platform dat compatibel is met Apple CarPlay, maar eveneens werkt met Android Auto.(Belga)

Optisch herken je de vernieuwde Tiguan aan het radiatorrooster zodat de neus van de compacte SUV beter aansluit bij de rest van de VW-line-up. Deze vormtaal werd overigens ingezet met de actuele Touareg en uiteraard de nieuwste Golf 8. VW monteert ook ledlichttechnologie rondom en centraal op de achterklep leest men de naam TIGUAN. De grootste veranderingen zitten onderhuids, te beginnen met een nieuw gamma motoren waar ook een plug-in hybride motorisatie wordt voorzien. Die heeft een systeemvermogen van 245 pk en maakt gebruik van de 1.4 TSi benzinemotor in combinatie met een elektromotor. Het zuiver elektrische rijbereik bedraagt 50 km. De nieuwe topversie van de Tiguan is de 'R'-versie met een tweeliter TFSI die tot 320 pk levert. Binnenin zet de Tiguan voornamelijk in op bijkomende connectiviteit. De VW biedt oplossingen voor iedereen dankzij het MIB3-platform dat compatibel is met Apple CarPlay, maar eveneens werkt met Android Auto.(Belga)